NOS VoetbalAangepast

Fraser legt zijn lot in de handen van Advocaat en diens assistenten

Fraser over zijn keuze voor Sparta

Vitesse zou de komende weken zomaar een belangrijke rol kunnen gaan spelen in strijd om degradatie uit de eredivisie. De huidige nummer zes komt in de laatste zes speelrondes nog de onderste vijf ploegen uit de competitie tegen. Te beginnen zaterdagavond thuis tegen Roda JC.

Toch ziet trainer Henk Fraser het niet als een makkelijk programma. "In theorie kan het heel leuk zijn, maar de laatste jaren blijkt in de praktijk dat deze ploegen juist punten sprokkelen in deze fase. Toch staan ze niet voor niets op die plek natuurlijk."

Nieuwe trainer Sparta

Opvallend is ook dat Fraser vanaf volgend seizoen aan het roer staat bij Sparta, de huidige nummer zestien van de eredivisie. Sparta staat slechts twee punten boven de laatste plaats en vecht dus tegen degradatie. Hoewel Vitesse over twee weken de Rotterdammers ontvangt denkt Fraser niet dat hij invloed heeft op het lot van Sparta.

"Als ze degraderen zal dat niet op basis van één of twee wedstrijden zijn, dat hebben ze dan over een geheel seizoen over zichzelf afgeroepen."

"Er staan nu met Advocaat, Pot en Grim kwaliteitsmensen voor de groep en die gaan er alles aan doen. Ik leg mijn lot in hun handen."

Henk Fraser samen met Dick Advocaat, de huidige trainer van Sparta

Voor een ambitieuze trainer als Fraser lijkt de stap naar Sparta een opvallende. "Ik ben iemand die heel vaak op zijn gevoel afgaat", zegt Fraser. "Je probeert ook wat zekerheden in te bouwen. Hoewel dat in deze situatie de keuze lastig was."

Fred Grim

Opvallend is dat Fred Grim, de huidige assistent van Sparta-trainer Dick Advocaat, tot voor kort in de veronderstelling verkeerde dat hij volgend seizoen hoofdcoach van Sparta zou worden. De benoeming van Fraser heeft daarom tot enige onrust geleid bij de Rotterdammers. Fraser op zijn beurt heeft onlangs de telefoon gepakt om de kwestie met alle betrokkenen te bespreken.

"Puur uit respect heb ik Fred gebeld en dat was een heel leuk en goed gesprek. Dit soort dingen gebeuren in het voetbal en we zijn trainer onder elkaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl