Angelina wordt geknuffeld na zijn doelpunt

NAC boekt belangrijke zege tegen Vitesse

NAC Breda heeft in de gevarenzone van de eredivisie kostbare punten gepakt. De Brabanders wonnen op eigen veld met 1-0 van subtopper Vitesse, dat maar één punt overhield aan zijn laatste vier duels.

Het Bredase overwicht leverde voor rust een goal van Angelino op. De Spanjaard scoorde met een vrije trap die door de Arnhemse muur van richting veranderd werd. Umar Sadiq had eerder de 1-0 al moeten maken, maar schoot van dichtbij over.

Na rust werd een goal van NAC afgekeurd wegens buitenspel, waarna Vitesse zich wat oprichtte. Het kreeg kansen (zo trof Tim Matavz de paal), maar NAC hield stand en won voor het eerst sinds november 2011 thuis van Vitesse en opnieuw met 1-0.

Door de overwinning op Vitesse staat NAC veertiende met dertig punten, maar volgens trainer Stijn Vreven kan zijn ploeg zich nog niet veilig wanen. "Dat is te vroeg. Onze concurrenten pakken ook punten. Volgende week zondag komt Willem II hier, dat is weer een superbelangrijke wedstrijd."