Politie bij de plek van de liquidatie in Amsterdam-Noord
NOS NieuwsAangepast

Drie verdachten liquidatie broer kroongetuige Mocro-maffia opgepakt

De politie heeft de vermoedelijke schutter en twee handlangers opgepakt van de liquidatie van de broer van de kroongetuige in de zaak tegen Mocro-maffia. De hoofdverdachte werd gisteravond aangehouden in Hilversum, de andere twee werden vannacht en vanochtend opgepakt.

Reduan B. werd donderdag doodgeschoten in zijn beletteringsbedrijf bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Zijn broer Nabil is kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia. Een ander familielid werd in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie met zijn gezin uit zijn huis gehaald in Den Haag en naar een veilige plek gebracht.

Een arrestatieteam hield gisteravond naar aanleiding van de vondst van dna-sporen de 41-jarige hoofdverdachte aan in een huis in Hilversum. Volgens Het Parool gaat het om Shurandy S., die wel bekend is bij de politie, maar niet voor zware misdrijven.

Na de liquidatie deed de recherche forensisch onderzoek, onder meer in de vluchtauto, een zwarte Seat Leon. Daarbij werden dna-sporen gevonden die overeenkwamen met een dna-profiel in de databank van de man in Hilversum. Er waren ook al haarscherpe beelden van de schutter op beveiligingscamera's.

Handlangers

Vannacht werd een tweede verdachte, een man van 34, aangehouden op de A13 bij Rijswijk. Vanmorgen werd een 31-jarige man aangehouden in het Westland. Beiden worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan het dodelijk schietincident. Ook zij waren bij de politie niet bekend vanwege ernstige misdrijven.

Er zijn bij het onderzoek meerdere automatische- en handvuurwapens in beslag genomen. De politie onderzoekt of het wapen dat gebruikt werd bij de liquidatie hier ook bij zit.

Zware politiebewaking

De uitvaart van de geliquideerde Reduan B. was vandaag in Amsterdam onder zware politiebegeleiding, meldt AT5. Ook hielden twee politiehelikopters de omgeving in de gaten. Eerder vandaag werd voor Reduan B. een dodengebed gehouden in de Blauwe Moskee. Zijn familie kon daar uit veiligheidsoverwegingen niet bij zijn.

Dodengebed voor vermoorde Reduan B.

Ook de Utrechtse voetbalclub Domstad Majella herdacht vandaag de 41-jarige B. met twee minuten stilte, voorafgaand aan een wedstrijd tegen Maarssen.

B. speelde jaren bij deze club voor hij van Overvecht verhuisde naar Amsterdam. Scheidsrechter Van Polen, die hem goed kende, vertelde aan Het Parool dat B. een vriendelijke hardwerkende jongen was. "Hij wilde niks met criminele zaken te maken hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl