1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

'Familie van kroongetuige weggehaald uit huis'

De politieactie in Den Haag afgelopen nacht

Zwaarbewapende agenten hebben afgelopen nacht in Den Haag familieleden van kroongetuige Nabil B. uit een huis gehaald. Dat meldt Omroep West.

B. is kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia uit Amsterdam en Utrecht. Gisteren werd zijn broer Reduan in Amsterdam doodgeschoten. Hij had een bedrijf in belettering bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Het gaat volgens Omroep West om het gezin van een familielid van B. Het OM wil dat niet bevestigen.

Onverantwoord

Het OM is terughoudend met het geven van informatie vanwege het gevaar voor de familie van Nabil B. Hoewel de politie aanvankelijk zijn volledige naam gebruikte, is daarom ook besloten voortaan alleen zijn initiaal te noemen.

"Als je kijkt wat er gistermorgen is gebeurd, vinden wij het roekeloos en onverantwoord dat in sommige berichtgeving geen rekening wordt gehouden met de privacy van vermeende familieleden", zegt een woordvoerder.

Vluchtauto

De politie is intussen dringend op zoek naar getuigen die de verdachte van de moord op Reduan B. in de vluchtauto hebben zien rijden. Die auto werd later uitgebrand teruggevonden.

Volgens de politie is de auto eind januari gestolen in Nieuwegein en daarna van valse kentekenplaten voorzien. Het gaat om een zwarte Seat Leon met het kenteken 45-XK-SX.

Politie
De vluchtauto werd gevonden in de buurt van de plek waar Reduan B. werd doodgeschoten

Uit politieonderzoek is gebleken dat de auto vermoedelijk in het Gooi heeft gereden en de politie zoekt dan ook met name mensen die de auto daar hebben gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl