Martin Kok ANP
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Verdachte aangehouden voor moord op Martin Kok

De politie heeft vanmorgen een verdachte aangehouden voor de moord op misdaadblogger Martin Kok in 2016. De verdachte is een 24-jarige inwoner van Utrecht, Zakaria A., die voor een ander misdrijf vastzit in de gevangenis van Alphen aan den Rijn.

A. kwam in 2016 bij de politie in beeld als verdachte van de moord op een getuige in een liquidatieonderzoek, maar ging daarvoor vrijuit. Wel werden er wapens bij hem gevonden, waarvoor hij een gevangenisstraf kreeg.

Vlinderscrime

Kok was een ex-crimineel die een misdaadblog - Vlinderscrime.nl - bijhield. Daar schreef hij over geruchten die hij in het criminele milieu had opgevangen over misdrijven en vermeende daders.

Kok werd op 8 december 2016 vermoord bij een bezoek aan een seksclub in Laren (NH). Een schutter schoot hem dood in zijn auto. Er waren al eerder pogingen gedaan om hem om het leven te brengen.

Journalisten bij de seksclub na de moord op Kok ANP

Mogelijk houdt de verdenking verband met de inzet van het Openbaar Ministerie van een kroongetuige in het onderzoek naar afrekeningen in de Amsterdamse en Utrechtse onderwereld, de 30-jarige Utrechter Nabil B.

Met hulp van deze B. hoopt het OM Ridouan T. achter de tralies te krijgen. T. zou opdrachtgever zijn van verschillende liquidaties, iets wat ook door Kok werd beweerd op Vlinderscrime.nl.

STER reclame