Martin Kok in april van dit jaar bij de rechtbank
NOS NieuwsAangepast

Misdaadjournalist Martin Kok doodgeschoten bij seksclub

In Laren in Noord-Holland is gisteravond laat een man doodgeschoten op de parkeerplaats bij seksclub Boccaccio. Volgens bronnen van de NOS gaat het om ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok. De politie wil dat niet bevestigen.

Het slachtoffer werd in zijn auto onder vuur genomen. De dader of daders konden wegkomen.

Misdaadblogger

Kok (49) zat zeker vijftien jaar achter de tralies voor onder meer doodslag en afpersing. Vanuit de gevangenis runde hij een escortbureau.

De laatste jaren was hij actief als misdaadblogger op zijn site Vlinderscrime. Daarop plaatste hij eerder dit jaar verhoren uit de zaak tegen Willem Holleeder. Hij moest die processtukken van de rechter van internet halen.

Eerder doelwit

"Hij zette alles wat hij uit het criminele circuit hoorde direct op zijn site", zegt NOS-justitieredacteur Remco Andringa. "Hij maakte daar veel vijanden mee, ook al omdat hij alle namen van betrokkenen voluit noemde."

Begin juli vond hij een bom onder zijn auto. Vorig jaar werden zijn huis en auto beschoten. Het geweld maakte hem niet bang. "Ik vat het maar op als een compliment dat ik op een dodenlijst sta", zei hij destijds.

Hij hield al rekening met een liquidatie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl