De politie doet onderzoek op de plek waar de man werd vermoord aan de Kretadreef in Utrecht
NOS Nieuws

Doodgeschoten man in Utrecht was getuige in liquidatieonderzoek

De man die gisteren in Utrecht op straat is doodgeschoten was getuige in een liquidatiezaak. De 45-jarige Ranko S. is de tweede getuige in de zaak die is vermoord.

Twee mannen op een scooter openden gisteravond in de wijk Overvecht het vuur op de man. Hij overleed direct. De daders zijn ontkomen.

S. getuigde in een zaak tegen een criminele bende die wordt verdacht van het voorbereiden van liquidaties, wapenbezit en drugshandel. De bende werd mogelijk ingehuurd om mensen te vermoorden. S. zou volgende week getuigen. Volgens zijn advocaat zou hij niet met een belastende verklaring zijn gekomen.

Vorige maand werd Abderrahim B. op de galerij in een flat in Amsterdam Zuidoost doodgeschoten. Hij zou ook getuigen in de zaak.

Foto's

De zaak tegen de criminele organisatie kwam aan het rollen nadat de politie leden van de bende volgde die in snelle gestolen auto's reden. Al snel bleek dat de mannen zich bezighielden met zware criminaliteit. Daarop besloot de politie een inval te doen.

Daarbij deed de politie een grote wapenvondst. Naast tientallen pistolen en machinegeweren nam de politie ook handgranaten en enorme hoeveelheden munitie en in beslag.

Bij de invallen vond de politie ook een SD-kaartje met daarop filmpjes van mogelijke liquidatie-doelwitten. S. stond op deze beelden. Hij werd hiervan op de hoogte gesteld.

Bij de invallen werden acht mannen gearresteerd. Drie maanden later werd ook een negende verdachte opgepakt. Aanvankelijk dacht de politie aan enorme wapenhandel. Later bracht de politie de bende ook in verband met liquidaties en drugshandel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl