Enkele van de vuurwapens die in juli in een opslagloods werden gevonden ANP

De politie heeft opnieuw iemand opgepakt voor de enorme wapenvondst van afgelopen zomer in Nieuwegein. De man van 43 liep tegen de lamp toen hij op de vlucht voor de politie in een gestolen auto in een sloot belandde.

De man probeerde maandag in Nieuwegein aan de politie te ontkomen in een gestolen Audi RS4. Hij zat als bijrijder in de auto, die op een gegeven moment uit de bocht vloog en in het water terechtkwam. Beide inzittenden werden aangehouden.

Vervolgens bleek dat de bijrijder een van de verdachten is die nog werden gezocht in het onderzoek naar de wapenvondst in juli. Daarbij werden tientallen automatische wapens, pistolen, revolvers en handgranaten gevonden in een opslagloods.

Camerabeelden

De 43-jarige man die nu is opgepakt, stond op bewakingsbeelden die anderhalve week voor de politie-actie bij de opslagloods zijn gemaakt. De politie zoekt naar nog vier verdachten die ook op die beelden staan.

In de zaak zitten acht verdachten al langer vast. Zij worden verdacht van het voorbereiden van liquidaties. Deze week was de eerste pro-formazitting in hun rechtszaak. In de loop van volgend jaar wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

STER reclame