AFP / bewerking NOS

Goedemorgen! Vandaag wordt olympische kampioen Esmee Visser gehuldigd in Beinsdorp. In Suriname is voor het eerst een drugsduikboot gevonden en consumenten kiezen steeds minder vaak voor een dieselauto.

In de ochtend valt er plaatselijk nog wat sneeuw, maar op de meeste plekken blijft het droog. Het wordt -2 in het noorden en maximaal 6 graden in het zuiden. Later op de avond en vannacht valt er neerslag, wat kan leiden tot gladheid.

Weerplaza

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Beinsdorp, in Haarlemmermeer, wordt olympisch kampioen Esmee Visser gehuldigd voor haar gouden plak op de 5 kilometer schaatsen. Ze is de tweede Nederlander ooit die deze afstand won op de Winterspelen.
  • De anti-campagne rondom de inlichtingenwet begint. Leden van privacyorganisatie Bits of Freedom gaan de straat op om mensen te wijzen op wat volgens hen de gevaren zijn van de nieuwe wet. Op 21 maart, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, is het raadgevend referendum over de zogeheten Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).
  • D66 heeft een groot congres in Rotterdam. De aankomende gemeenteraadsverkiezingen staan er centraal.
  • En in de eredivisie zijn er vier duels. Koploper PSV speelt thuis tegen Utrecht, Excelsior speelt in Rotterdam tegen AZ. Feyenoord speelt een uitwedstrijd in Brede tegen NAC en Heerenveen voetbalt thuis tegen Willem II.

Wat heb je gemist?

Consumenten kiezen minder vaak voor een dieselauto. Dat blijkt uit cijfers van het in auto's gespecialiseerde onderzoeksbureau RDC. Volgens kenners is deze trend ook gaande in buurlanden als Duitsland en Engeland. Deze week werd bekend dat Duitse steden dieselauto's van voor het bouwjaar 2015 mogen weren uit de stad.

Ander nieuws uit de nacht:

De drugsduikboot die in Suriname werd ontdekt Facebook

En dan nog dit:

"Mensen zijn wel verbaasd als ik zeg dat ik raadslid ben", zegt Kehsia van der Geest. "Ze verwachten mannen in grijze pakken, niet een schooljuf van groep 4." Toch zit Keshia inmiddels alweer een paar jaar in de gemeenteraad van Ridderkerk.

Vanwege de naderende gemeenteraadsverkiezingen liepen we een dag met Kehsia mee:

'Mensen zijn wel verbaasd als ik zeg dat ik raadslid ben'

Fijn weekend!

STER reclame