Aleksej Korotajev gaat op de foto met Roda-supporters
NOS VoetbalAangepast

Hoop bij Roda JC groeit: celstraf Korotajev ongedaan gemaakt

Roda-investeerder Aleksej Korotajev hoeft in Dubai niet meer de cel in. Zijn straf van drie jaar is omgezet in een geldboete van 3.500 euro. Dat meldt De Limburger.

Korotajev werd in februari vorig jaar veroordeeld wegens het tekenen van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro.

Paspoort

De rechter heeft na een jaar procederen de celstraf ongedaan gemaakt en omgezet in een boete. Korotajev heeft daardoor zijn Russische en Zwitserse paspoort terug.

Korotajev hoopt ook de boete nog van tafel te krijgen en blijft daardoor vooralsnog in Dubai. "Hij heeft cassatie aangetekend, omdat hij zijn volledige onschuld bewezen wil hebben", weet Wim Collard, de algemeen directeur van Roda JC. "Dat betekent dat hij nog niet in het vliegtuig kan stappen om deze kant op te komen."

Roda JC-directeur over geldschieter: Korotajev is vrij, nu afwachten

De Russisch-Zwitserse zakenman heeft altijd aangegeven het aandelenpakket van Roda-eigenaar Frits Schrouff over te willen nemen. Toch is dat geen uitgemaakte zaak.

Sterker, nog niet zo lang geleden speculeerde Collard zelf nog over mogelijke andere investeerders. "Laten we eerst maar eens zorgen dat hij de vrijheid krijgt om hierheen te komen", aldus Collard. "Aleksej heeft hele duidelijke plannen uitgesproken. Maar Frits (Schrouff, red.) bekijkt het nu ook breder, omdat we natuurlijk niet de zekerheid hebben dat Korotajev het kan waarmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl