Aleksej Korotajev
NOS VoetbalAangepast

Zwitserse geldschieter Roda JC vast in Dubai

Roda JC zal Aleksej Korotajev de komende tijd waarschijnlijk niet in Kerkrade zien. De Zwitsers-Russische geldschieter zit in de Verenigde Arabische Emiraten in de cel vanwege een ongedekte cheque.

Korotajev was al een tijd niet meer te zien op de tribunes van Roda. Donderdag meldde zijn investeringsmaatschappij dat hij op 10 februari op het vliegveld van Dubai was aangehouden. Een door hem ondertekende cheque zou niet gedekt zijn en dat is strafbaar in de VAE.

Korotajev gaat ervan uit dat er sprake is van een misverstand, of dat bepaalde mensen hem in diskrediet willen brengen. Hij heeft geprobeerd om op borgtocht vrij te komen, maar dat verzoek is tot nu toe nog niet gehonoreerd.

Tegoeden bevroren

Korotajev streek begin dit jaar bij Roda neer en nam een minderheidsbelang in de club. Met het nodige zelfvertrouwen gaf hij destijds aan de Limburgers via zijn investeringen naar de Champions League te willen leiden.

De miljoenen zijn binnen, maar wie is Aleksej Korotajev?

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van Korotajevs aanhouding voor Roda zijn. In ieder geval hoeft de club op korte termijn niet te rekenen op geld uit Dubai; justitie in de VAE heeft de tegoeden van de Zwitserse Rus hangende het onderzoek bevroren.

Roda is door de situatie in verlegenheid gebracht en komt later op donderdag met een officiële verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl