Harm Wiertz
NOS VoetbalAangepast

Voorzitter rvc Roda legt functie neer om Korotajev

Roda JC moet op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. De huidige voorzitter, Harm Wiertz, legt zijn functie neer omdat hij het niet eens is over de manier waarop er toezicht moet worden gehouden over de club. Ook vindt hij dat Roda JC niet langer op zoek moet gaan naar nieuwe buitenlandse investeerders.

"Wiertz kan zich niet vinden in het voornemen van Roda JC om de heer Aleksei Korotajev binnen te halen als aandeelhouder", meldt de club in een persbericht.

Wiertz vindt geen steun bij Roda

Korotajev wil de aandelen van Roda overnemen van Frits Schrouff, maar die overname is door de KNVB opgeschort omdat de zakenman al enkele maanden vast zit in Dubai wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Wiertz vindt dat hij te weinig steun heeft gevonden binnen de club om zijn werk voor Roda JC voort te zetten.

Het opstappen van Wiertz is een volgend hoofdstuk in een onrustige periode in Kerkrade. Vorige week ontsloeg Roda JC trainer Yannis Anastasiou en trad Huub Stevens toe tot de technische staf. De oud-trainer van Roda JC zag gisteren hoe de club met 1-0 won van MVV en zo lijfsbehoud in de eredivisie veilig stelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl