De fans van Roda JC steunen Aleksej Korotajev
NOS VoetbalAangepast

Roda JC in wachtkamer voor Korotajev-miljoenen

Op sportief gebied is de nabije toekomst voor Roda JC nog onzeker, maar ook financieel kunnen er binnenkort problemen ontstaan. Investeerder Aleksej Korotajev zit nog altijd vast in Dubai en al zijn financiële middelen zijn bevroren. Daardoor kan Roda voorlopig fluiten naar een toegezegde kapitaalinjectie van twee miljoen euro.

De club moet over een maand (15 juni) een begroting voor het komende seizoen aanleveren bij de KNVB. "We hebben er nu vier klaarliggen", laat een woordvoerder van Roda JC weten. "Twee voor de eredivisie, een mét en een zónder bijdrage van Korotajev. En op die manier ook twee voor de Jupiler League. We kunnen verder niets anders doen dan afwachten."

KNVB in gesprek met Roda JC

De KNVB gaat nog deze week om de tafel met Roda JC om de ontstane situatie te bespreken. "Die afspraak stond overigens al langer gepland. We gaan kijken wat er aan de hand is en hoe we Roda eventueel kunnen helpen", zegt de KNVB.

Aleksej Korotajev gaat op de foto met jonge Roda-supporters

Roda JC moet komend weekend proberen zich rechtstreeks veilig te spelen in de eredivisie. Mocht dat niet lukken dan moeten de Limburgers via de nacompetitie het vege lijf zien te redden.

Geen contact met Korotajev

Intussen is ook nog niet duidelijk hoelang Korotajev vast blijft zitten in Dubai. Hij kan drie jaar cel krijgen, wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque. "Contact is er momenteel niet, meneer Korotajev mag slechts een kwartiertje per week met zijn familie praten", laat zijn woordvoerder Antoine Casanova weten.

"Verder kan ik alleen naar het statement op onze website verwijzen. Wij zijn van mening dat meneer Korotajev slachtoffer is van een misverstand. Er moet een schikking worden getroffen. Als dat is gebeurd, worden de aanklachten ingetrokken", aldus Casanova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl