Harm van Veldhoven, technisch directeur van Roda JC
NOS VoetbalAangepast

De tijd van dromen over miljoenen is voorbij in Kerkrade

De competitie beginnen met een 4-2 nederlaag is natuurlijk al niet bepaald lekker, maar wat bij Roda JC nog meer de gemoederen bezighoudt is de situatie rondom investeerder Aleksej Korotajev. "We rekenen op niets", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven.

Korotajev zit nog altijd vast in Dubai en al zijn financiële middelen zijn bevroren. Daardoor kan Roda voorlopig fluiten naar een toegezegde kapitaalinjectie van twee miljoen euro.

Hebben ze in Kerkrade al afscheid van de zakenman genomen? "Dat is wat veel mensen willen horen", stelt Van Veldhoven. "Ik denk dat we voor veel open moeten staan, maar voor mij is duidelijk: iets dat ik niet heb, kan ik niet uitgeven."

Bij Roda rekenen ze niet meer op de miljoenen van Korotajev

Het zijn realistische antwoorden van de man die de club goed kent. Tussen 2008 en 2012 was Van Veldhoven hoofdtrainer bij Roda. Hij werd toen achtereenvolgens negende, zesde en tiende. Dit seizoen is Roda al blij met directe handhaving.

Clubcultuur

Dat heeft alles te maken met de lege portemonnee waarmee de Limburgers te werk moeten gaan. Van Veldhoven: "We kunnen blijven dromen of mensen willen investeren, maar dat doen wij niet."

De technisch directeur wil van Roda weer een elftal met een eigen identiteit maken, die past bij de historie. "Ik werk nauw samen met Huub Stevens en Sef Vergoossen om de club vanuit die cultuur weer verder uit te zetten."

Robert Molenaar met Harm van Veldhoven bij de presentatie van de trainer

Op korte termijn moet de club roeien met de riemen de ze hebben. Aan nieuwe trainer Robert Molenaar de taak om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. En dat is niet voor niets, denkt de Zaandammer.

"Eerlijk is eerlijk: als de situatie anders was geweest, was ik hier niet de trainer geweest. Dan hadden ze waarschijnlijk gekozen voor iemand met meer ervaring. De pech van Roda is mijn geluk geweest", aldus Molenaar.

Anelka nog niet gezien

Hij hoeft voorlopig niet op adviezen van Nicolas Anelka te rekenen. De voormalig topvoetballer werd in het kielzog van Korotajev als adviseur binnengehaald. Maar nu Korotajev voorlopig vast blijft zitten, is het contact met Anelka op een ​laag pitje gezet.

"Ik heb hem hier niet gezien", zegt Van Veldhoven. "Die vraag krijg ik dikwijls en dan probeer ik beleefd te antwoorden. Dit zal ons een tijd achtervolgen. Ik moet soms op mijn lip bijten als ik die namen hoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl