Robert Molenaar
NOS VoetbalAangepast

Molenaar proeft 'realiteitszin' bij Roda

"Vijf jaar geleden schreef ik een plan dat ik nu in de eredivisie wilde coachen. En dat is gelukt", sprak Robert Molenaar vandaag bij zijn presentatie als nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. Aan hem is de taak om de Limburgse club in sportieve zin weer vaste grond onder de voeten te geven.

Bij zijn presentatie werd de nadruk gelegd op de wederopbouw van de club. Dat zal een hele klus worden na afgelopen seizoen, waarin Roda zich ternauwernood in de eredivisie wist te handhaven. Bovendien beleefde de club op bestuurlijk vlak een onrustige tijd met het vertrek van technisch directeur Tom Caanen en trainer Yannis Anastasiou en de arrestatie van geldschieter Aleksei Korotaev.

Maar Molenaar liet zich door die berichten niet uit het veld slaan. "Uit de gesprekken met de club sprak veel realiteitszin. Zeker na vorig seizoen", liet de nieuwe trainer weten. "Er wordt structuur en duidelijkheid gevraagd en dat zijn precies twee kernwaarden van mij."

Molenaar wil de lucht in met 'wolkenkrabber' Roda

Molenaar was eerder coach van FC Volendam en hoofdklasser RKSV Halsteren. Molenaar: "Het is best spannend. Deze club staat vol op de radar, bij mijn andere clubs was dat niet zo. Maar ik ben hier aan toe."

Harm van Veldhoven, de nieuwe technisch directeur van Roda, wist na het eerste gesprek met Molenaar direct dat hij zijn nieuwe trainer had gevonden. "Ik voelde meteen dat dit een trainer met toekomst is, die thuishoort op het hoogste niveau. Wij bieden hem die kans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl