Roda-directeur Wim Collard in gesprek met adviseur Nicolas Anelka
NOS VoetbalAangepast

Roda: samenwerking met Anelka op laag pitje

Zijn komst naar Kerkrade baarde afgelopen februari nogal wat opzien. Ineens zat hij daar, Nicolas Anelka, de voormalig Franse topspits, op de tribune bij Roda JC. Anelka werd in het kielzog van geldschieter Aleksei Korotajev als adviseur binnengehaald.

Maar nu Korotajev voorlopig nog vast blijft zitten in Dubai, is het contact met Anelka op een laag pitje gezet. "Er is op dit moment geen ruimte voor grote sterren en uitgaven bij Roda JC", zegt algemeen directeur Wim Collard van Roda JC.

"Zolang Korotajev in hechtenis zit, moeten we realistisch zijn over de ambities van Roda en Anelka. Hij heeft grote betrokkenheid getoond richting onze voetbalacademie en we waarderen zijn grote netwerk. Daar hopen we in de toekomst nog gebruik van te kunnen maken", aldus Collard.

Nicolas Anelka tijdens de presentatie van Aleksej Korotajev

Wachtkamer

Korotajev zal zich de komende tijd niet kunnen vertonen in Kerkrade. De Zwitser zit al een half jaar in de gevangenis in Dubai. Hij zou een ongedekte cheque van ruim 17 miljoen euro hebben uitgeschreven. Dinsdag werd bekend dat hij voorlopig niet vrij komt.

Daardoor zit Roda JC nog altijd in de wachtkamer wat betreft een kapitaalinjectie van twee miljoen euro van Korotajev. Volgens dagblad De Limburger zou de benodigde handtekening inmiddels zijn gezet, maar willen Korotajev's advocaten de documenten nog niet vrijgeven.

"Wij weten niet waar de documenten zich op dit moment bevinden", vertelt Collard. "De juridische papieren moeten ondertekend worden en daarna door de advocaat gelegaliseerd worden. Dan pas kunnen wij verder. We hebben zelf geen mensen in Dubai zitten en zijn afhankelijk van de processen daar."

De realiteitszin is teruggekeerd bij Roda JC

Wim Collard, directeur Roda JC

Roda rekent voor dit seizoen dan ook niet op de miljoenen. Collard: "Daar mógen we in de begroting ook geen rekening mee houden, dat zou de KNVB niet goedkeuren. Pas als blijkt dat Korotajev onschuldig is, zullen we weer contact hebben. We moeten voorlopig onze eigen koers varen..."

Collard was zelf een van de initiatiefnemers om met Korotajev in zee te gaan. Hij realiseert zich dat het niet uitpakt zoals gewenst. "Begin dit jaar denk je nog dat de zilvervloot binnenvaart, inmiddels is de realiteitszin teruggekeerd. Het is niet makkelijk. Ik had ook liever die miljoenen op de rekening staan. We worden er nu in ieder geval van weerhouden om gekke dingen te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl