Van Barneveld feliciteert Van Gerwen na een wedstrijd in januari dit jaar.
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 29/12: nachtmetro in Rotterdam en Van Gerwen vs. Barney

Goedemorgen! De laatste werkdag van het jaar. In Rotterdam begint een proef met een nachtmetro en bij het WK darts in Londen staat de kraker tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld op het programma.

Het heeft vannacht gevroren dus het kan vanochtend vroeg nog wat glad zijn. De temperaturen stijgen vandaag tot iets boven nul. Het is bewolkt en er valt regen die af en toe kan overgaan in natte sneeuw.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• Rotterdam experimenteert vanaf vandaag met een zogeheten nachtmetro: metro's die op vrijdag- en zaterdagavond een uur langer doorrijden. Rotterdammers kunnen voorlopig tot 01.30 uur 's nachts de metro pakken.

• De Nederlandse sterren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld ontmoeten elkaar in de kwartfinale van het WK darts in Londen. Van Gerwen is favoriet voor de wereldtitel en het is de vraag of Van Barneveld het hem lastig kan maken.

• En in de Indiase hoofdstad New Delhi wordt een politiebrigade opgezet die enkel uit vrouwen bestaat. Zij moeten andere vrouwen beschermen in een stad die bekendstaat om zijn vele verkrachtingen.

• Het is 20 jaar geleden dat de eerste Harry Potter-boeken verschenen. In Groot-Brittannië is er al het hele jaar aandacht voor de magische boekenserie en ook de nieuwste expositie in Londen is een groot succes.

Een bezoeker op de Harry Potter-expositie in Londen

Wat heb je gemist?

Bij een grote brand in een flatgebouw in de New Yorkse wijk The Bronx zijn zeker twaalf doden gevallen, onder wie een baby. Ook zouden er meerdere zwaargewonden zijn. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder zal oplopen. Hoe de brand kon ontstaan is onduidelijk. Burgemeester De Blasio spreekt van "de ernstigste brand in zeker 25 jaar".

Ander nieuws uit de nacht:

Apple heeft zijn excuses aangeboden. Het Amerikaanse bedrijf kreeg kritiek voor de verklaring dat het oudere toestellen bewust trager laat werken, om te voorkomen dat ze vastlopen.

Zeker vijftien doden bij een brand in het centrum van de Indiase stad Mumbai. De brand brak uit in een luxe restaurant op de bovenste verdieping en verspreidde zich razendsnel.

De Franse politie heeft vorige week twee terreurverdachten gearresteerd. Volgens bronnen bij justitie hadden een 21-jarige man en een 19-jarige vrouw contact met Islamitische Staat in Syrië of Irak.

En dan nog dit:

"Ik verheugde me vooral op de penalty's na de wedstrijd. Dan had ik tenminste nog iets te doen", vertelt Jordy Brugel, de keeper van het jeugdteam waar verdediger Virgil van Dijk (26) zijn voetballoopbaan begon.

Gisteren werd bekend dat Van Dijk voor 84,5 miljoen euro verhuist van Southampton naar Liverpool. De verdediger is daarmee de duurste Nederlandse voetballer ooit.

Zijn teamgenoten bij amateurclub WDS'19 uit Breda wisten zestien jaar geleden al dat Van Dijk het ver zou gaan schoppen, zeggen ze in deze video:

Virgil van Dijk ademde als kind al voetbal, zeggen zijn oud-ploeggenoten

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl