Zeker twaalf doden bij flatbrand in New York

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doden bij flatbrand in New York

Bij een grote brand in een flatgebouw in het New Yorkse stadsdeel The Bronx zijn zeker twaalf doden gevallen, onder wie een baby. Ook zouden er meerdere zwaargewonden zijn. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder zal oplopen.

Het vuur brak iets voor 19.00 uur lokale tijd uit op de derde verdieping van het gebouw. Hoe de brand kon ontstaan is vooralsnog onduidelijk.

Burgemeester De Blasio spreekt van "de ernstigste brand in zeker 25 jaar". "Het is aan de snelle reactie van de brandweer te danken dat waarschijnlijk twaalf mensen uit het gebouw zijn gered en het zullen overleven", zei hij voor het gebouw tegen de pers.

Koud

Ongeveer 160 brandweermannen waren nodig om de brand onder controle te krijgen. Ze moesten werken in barre omstandigheden; het vriest 9 graden en door de wind ligt de gevoelstemperatuur nog lager.

In 2007 brak er een soortgelijke brand uit in dezelfde buurt. Daarbij kwamen negen kinderen en een volwassene om het leven. Die brand werd veroorzaakt door een kachel.

FDNY
@FDNY
#FDNY members are on scene of a 4-alarm fire, 2363 Prospect Ave #Bronx. Currently 15 serious injuries to civilians reported.
1 jaar geleden

STER Reclame