De skyline van Riyad Reuters

Saudi-Arabië zegt ten zuiden van de hoofdstad Riyad een raket uit de lucht te hebben geschoten. Een woordvoerder van de Houthi-rebellen in Jemen zegt dat zij het projectiel op de Saudische hoofdstad hebben afgeschoten. Het doel van de rebellen was een bijeenkomst van Saudische leiders in het koninklijk paleis.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Houthi-raket de miljoenenstad bereikt. Begin november haalde het Saudische leger ook al een raket uit de lucht bij Riyad. Ze beschuldigden toen Iran ervan de raket aan de Houthi's te hebben geleverd en noemden dat een oorlogsdaad. De VS ondersteunde die claim. Teheran ontkent de raket te hebben geleverd en zei dat die in Jemen was gefabriceerd.

De Houthi-rebellen en een internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië zijn in Jemen in een felle strijd verwikkeld. Saudi-Arabië reageerde op de vorige raketaanval door havens en vliegvelden in Jemen te sluiten. Ook werd een serie bombardementen uitgevoerd op de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Dat verergerde de situatie in het land, waar volgens de VN de ergste humanitaire crisis in de wereld plaatsvindt.

STER reclame