B.alotaby/Wikipedia/CC

De raketaanval van Jemenitische rebellen op de Saudische hoofdstad Riyad, afgelopen zaterdag, is de eigen schuld van Saudi-Arabië. Dat heeft de Iraanse president Rohani gezegd. Het is volgens hem een reactie op de Saudische agressie.

"Hoe moeten de burgers van Jemen reageren op de bombardementen op hun land? Mogen zij niet hun eigen wapens gebruiken? Stop met de bombardementen en kijk dan of Jemen niet hetzelfde doet", zei de Iraanse president. Zijn land wordt er door Saudi-Arabië van beschuldigd dat het de raketten heeft geleverd die door de Houthi-rebellen bij aanvallen op Saudi-Arabië zijn gebruikt.

De Saudische luchtmacht heeft de raket zaterdag vlak bij Riyad onderschept en onschadelijk gemaakt. Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat raketten op Saudi-Arabië zijn afgevuurd, maar het was wel de eerste keer dat een raket zo dicht bij de hoofdstad kwam. In Riyad wonen bijna zes miljoen mensen.

Rohani zei ook nog dat het "een strategische fout" van Saudi-Arabië is om de Verenigde Staten en Israël als vrienden te beschouwen en Iran als een vijand.

STER reclame