Rex Tillerson AFP

President Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken op Twitter laten weten dat die op het verkeerde spoor zit in de kwestie-Noord-Korea. Minister Tillerson maakte gisteren in China bekend dat de Amerikanen contact hebben met hoge Noord-Koreanen om dictator Kim Jong-un tot gesprekken te bewegen over diens raketproeven en nucleaire aspiraties.

Dat zint Trump niet, die al een tijdje in een woordenstrijd is verwikkeld met Kim, "de raketman die bezig is met een zelfmoordmissie". In een toespraak bij de VN dreigde Trump Noord-Korea met volledige vernietiging als het land geen eind maakt aan zijn nucleaire programma.

Trump twittert nu dat "onze geweldige minister van Buitenlandse Zaken zijn tijd verspilt door te proberen met de kleine raketman te onderhandelen".

En in zijn volgende tweet: "Spaar je energie, Rex. We zullen doen wat noodzakelijk is".

Tillerson maakte gisteren bekend dat er rechtstreeks contact is tussen Washington en Pyongyang, maar gaf geen details. Zijn departement meldde later dat Kim tot dusver geen belangstelling heeft getoond om te praten over zijn nucleaire plannen en zijn raketprogramma.

STER reclame