Wekdienst 24/9: Trump bedreigt Kim Jong-un en Duitsland kiest

Aangepast
Campagnemateriaal van AfD | AFP

Goedemorgen, het bekvechten tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea gaat onverminderd voort. En de Duitsers gaan vandaag naar de stembus.

De ochtend begint op veel plekken met mist. Later vooral in het zuiden en westen zon, het oosten heeft wat stapelwolken. Het wordt 17 tot 21 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van eventuele files en de situatie op het spoor. Treinreizigers rond Amsterdam en op de trajecten Breda-Eindhoven/'s-Hertogenbosch hebben te kampen met wat vertragingen door werkzaamheden aan het spoor. Op de weg is er hinder bij Gorinchem, de A27 is daar afgesloten.

KNMI

Wat brengt vandaag?

- Verkiezingen in Duitsland. Wint Merkel, zoals iedereen denkt? En hoe groot wordt Alternative für Deutschland? Om 18.00 uur sluiten de stembureaus en wordt een eerste exitpoll bekend. In aanloop naar de verkiezingen maakten we een aantal verhalen over hoe Duitsland ervoor staat, die vind je hier.

- Het is weer een volle sportzondag, met onder andere de laatste dag van het WK wielrennen in Noorwegen. Na het oranjesucces van de afgelopen dagen is het de vraag of er nog een medaille bij komt bij de mannen. De wegwedstrijd begint om 10.05 uur en is vanaf het begin te volgen via een livestream en een liveblog op nos.nl en vanaf 13.10 uur op NPO 1.

- Maar er is meer. De Nederlandse volleybalsters spelen in Azerbeidzjan tegen Tsjechië in hun afsluitende poulewedstrijd bij het EK. In het Amerikaanse Waterloo wordt het WK veldrijden gehouden. En er zijn vijf wedstrijden in de eredivisie: FC Utrecht - PSV, Ajax - Vitesse, , VVV - PEC Zwolle, FC Groningen - FC Twente en AZ - Excelsior.

Dit heb je vannacht gemist

Trump: Kim Jong-un en zijn minister 'maken het niet lang meer'

President Trump heeft gereageerd op de geharnaste uitspraken van de Noord-Koreaanse minister voor de VN. Zoals hij dat vaker doet, via Twitter. Opnieuw gebruikt hij dreigende taal tegenover de leiders in Pyongyang. "Ik hoorde net de minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea spreken bij de VN. Als dit de opvattingen van de kleine raketman zijn, dan maken ze het niet lang meer!"

Ander nieuws uit de nacht:

- Uber wil door concessies in Londen blijven rijden: het taxibedrijf wil een limiet voor het aantal werkuren en vakantiegeld van chauffeurs.
- Hulpverlening Puerto Rico na orkaan Maria verloopt moeizaam: veel plaatsen zitten zonder drinkwater, brandstof en elektriciteit.
- Soulzanger Charles Bradley overleden: de James Brown-imitator overleed op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

En dan nog dit

Voor het eerst stonden ze niet tegenover elkaar maar náást elkaar op de baan: Roger Federer en Rafael Nadal. Voor de tennisliefhebber klinkt het als een droom, voor tegenstanders waarschijnlijk als een nachtmerrie. In Praag namen de twee tennisgrootheden hun debuut als dubbelpartners namens Team Europa. De nummer 1 en 2 van de wereld versloegen Sam Querrey en Jack Sock van Team Wereld na een supertiebreak met 6-4, 1-6, 10-5.

Federer en Nadal debuteren als dubbelpartners

Fijne dag!