Fort Oranje
NOS NieuwsAangepast

Eigenaar Fort Oranje stapt naar rechter

Cees Engel, de voormalig eigenaar van Fort Oranje, wil het beheer over de camping terug. Hij heeft het voornemen om een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Zundert. Dat bevestigt de gemeente na berichtgeving in verschillende Brabantse media. De gemeente Zundert nam vrijdag het beheer van Fort Oranje over.

Jeroen Pols, juridisch adviseur van Engel, zegt in de krant BN/De Stem dat de gemeente zijn boekje flink te buiten is gegaan. "Een overheid die zomaar jouw camping inpikt: puur machtsmisbruik. Dit laten we niet gebeuren."

Gebiedsverbod

De juridisch adviseur is een van de negen mensen die een gebiedsverbod hebben gekregen. Hij mag niet meer in de buurt van Fort Oranje komen. Ook dat wil hij aanvechten bij de rechtbank.

Begin deze maand kondigde de gemeente aan dat het vakantiepark in augustus zou worden gesloten. Volgens de gemeente is de situatie op de camping onbeheersbaar, onder meer vanwege criminele activiteiten.

Afgelopen vrijdag kwam eigenaar Cees Engel met de mededeling dat hij Fort Oranje al op 3 juli wilde sluiten. Het zou hem te veel kosten om de camping nog een maand langer open te houden.

Groot belang

Boze bewoners gingen verhaal halen bij het gemeentehuis. De gemeente nam het beheer van de camping per direct over. De bewoners krijgen nu nog een jaar de tijd om een andere woonruimte te zoeken.

Volgens juridisch adviseur Pols is de uitkomst van het kort geding van groot belang voor campings en recreatieparken waar problemen zijn. "Als de overheid hiermee wegkomt is het hek van de dam", zegt hij in BN/De Stem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl