Burgemeester Lenny Poppe-de Looff van Zundert spreekt de bewoners van Fort Oranje toe Omroep Brabant

De bewoners van Fort Oranje in Rijsbergen mogen voorlopig op het vakantiepark blijven. De gemeente Zundert neemt het beheer op 3 juli over van de eigenaar. Over een jaar gaat de camping definitief dicht.

Eerder vandaag leek het er nog op dat de bewoners volgende maand al weg moesten zijn. De eigenaar had plotseling gezegd dat hij het vakantiepark begin juli al wilde sluiten omdat het beheer hem alleen maar geld kost. De gemeente wilde Fort Oranje in augustus sluiten.

De mededeling van de eigenaar overviel niet alleen bewoners maar ook de burgemeester. Tegen tientallen boze bewoners die naar het gemeentehuis waren gekomen, zei ze dat de gemeente Zundert haar zorgplicht zal nakomen.

Onderhouden

Dat betekent dat het vakantiepark de komende tijd door de gemeente wordt onderhouden. De burgemeester eist dat de bewoners zich in de overgangsperiode gedragen.

Ze krijgen extra de tijd om nieuwe woonruimte te vinden. Volgens Omroep Brabant heeft de burgemeester van Zundert vanmiddag tijdens een werkbezoek aan de camping toegezegd dat de bewoners hierbij worden begeleid. Daarna gaat Fort Oranje definitief dicht.

Criminele activiteiten

De gemeente Zundert sprak eerder van een "onhoudbare situatie" op Fort Oranje, onder meer vanwege criminele activiteiten op de camping.

STER reclame