De koning neemt afscheid van Tilburg
NOS NieuwsAangepast

'Het bezoek van de koning liep uit - dat is een goed teken'

Tilburg kijkt tevreden terug op Koningsdag. "Het was één groot feestelijk gebeuren, vrijheid, blijheid", zegt Marc Meeuwis van de Marketing Tilburg. "De stad zat vol, het plein zat vol, er is maar één persoon gearresteerd, een heel tevreden koninklijke familie. Het liep op rolletjes."

"De koninklijke familie was zelf de vertragende factor", lacht Meeuwis. "Omdat ze zoveel leuke dingen zagen, namen ze af en toe de tijd om ervan te genieten en met mensen te praten."

"Als er vertraging in zit, is het gunstig. Dat is een goed teken."

Het koninklijk gezin in Tilburg

Vooral tevreden was Meeuwis over het optreden van zijn broer Guus en Gers Pardoel. "We hoorden dat de prinsesjes fan zijn van Gers en de koning en koningin van Guus, dus dat hadden we mooi gecombineerd."

Meeuwis zag Willem-Alexander en zijn gezin enthousiast naar het podium lopen. "Ze zouden eigenlijk kort blijven en weer gaan, maar ze zijn heel lang blijven staan. Dat is leuk, want dan waren ze aan het genieten van de muziek."

Gers Pardoel en Guus Meeuwis zingen de koning toe

De keuze om ook de minder mooie kanten van de stad te belichten, verdedigt Meeuwis. "Die zijn er nou eenmaal. Niet alles is even mooi in de stad. In de jaren 60 is er veel afgebroken om nieuwe dingen te bouwen en dat is niet allemaal het mooiste van de wereld. Maar er wonen wel mooie mensen in."

Tilburg wilde zich ook graag presenteren als een stad die volop aan de toekomst werkt. "Er wordt op dit moment veel verbouwd en gebouwd. Daar kun je niet omheen. Het is goed zichtbaar dat we heel hard aan onze stad aan het werken zijn. Dat willen we niet verbergen."

Meeuwis denkt dat het koninklijke bezoek Tilburg nog veel zal opleveren. "Ik heb begrepen van onze voorgangers uit Zwolle en Dordrecht dat je er nog lang profijt van hebt en er meer bezoekers naar de stad komen. We gaan er alles aan doen om die aandacht vast te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl