Erdogan
NOS NieuwsAangepast

Erdogan: Nederland is fascistisch en nazistisch

De Turkse president Erdogan noemt Nederland in een toespraak fascistisch en nazistisch. Hij dreigt Nederlandse diplomaten het land uit te zetten en vluchten uit Nederland te weren. De Turkse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde, die in Ankara de diplomatieke missie leidt, ontboden.

Erdogan trekt op de Turkse televisie fel van leer tegen Nederland, dat vanochtend besloot om de Turkse minister van Buitenlandse zaken Cavusoglu te verbieden om in Nederland te landen.

Erdogan: Nederland nazistisch

Cavusoglu wil in Nederland campagne komen voeren voor een referendum dat president Erdogan meer macht geeft.

De campagneleider van de AK-partij in Nederland laat in een verklaring weten dat alle activiteiten die vandaag zouden worden gehouden zijn afgeblazen. Hij roept Turkse Nederlanders op om binnen te blijven en bij het referendum in april hun stem te laten horen.

Bij het Nederlandse consulaat in Istanbul was kort een groep demonstranten aanwezig. Op beelden is te zien dat zij "Mijn leven voor mijn vaderland" scandeerden. Ook droegen zij borden met "Nederland, raak niet in de war, stel ons niet op de proef" erop.

Eerder deze week noemde Erdogan de Duitsers ook al nazi's. Bondskanselier Merkel noemde die uitlatingen onaanvaardbaar. Ook in Duitsland zijn campagnebijeenkomsten met Turkse politici verboden.

Dit zegt Erdogan over de maatregelen van Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl