Mevlut Cavusoglu, minister van buitenlandse zaken van Turkije
NOS NieuwsAangepast

Turkse minister Cavusoglu komt campagne voeren in Rotterdam

Op 11 maart komt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken naar Rotterdam om campagne te voeren voor een ja-stem voor de uitbreiding van de macht van president Erdogan. In Nieuws en Co zei Mustafa Aslan, die namens een Turks-Nederlandse politieke organisatie bij de campagne voor het Turkse referendum is betrokken, dat er nog geen beslissing is genomen over de locatie van de bijeenkomst. Hij verwacht een opkomst van "meer dan duizend mensen".

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft inmiddels laten weten de komst van Turkse bewindslieden in verband met de referendumcampagne "ongewenst" te vinden.

In Duitsland is inmiddels in drie steden een streep gehaald door bijeenkomsten met Turkse bewindslieden die zouden spreken over het referendum. Ankara neemt die weigering zeer hoog op.

16 april

Het 'campagneteam van de AK-partij voor de ja-stemmers' is druk bezig met het organiseren van campagne-evenementen in Nederland in de aanloop naar het referendum op 16 april. Dan kunnen de stemgerechtigde Turken in en buiten Turkije beslissen over de vraag of de positie van de president via een grondwetswijziging ingrijpend moet worden versterkt.

Het Turkse parlement heeft al vóór invoering van het zogenoemde presidentiële systeem gestemd.

De circa 240.000 stemgerechtigde Turken die in Nederland wonen, kunnen vanaf 5 april hun stem uitbrengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl