De Turkse minister Bozdag van Justitie
NOS NieuwsAangepast

Turkije: Duitsland moet zich leren gedragen

Duitsland hanteert een dubbele moraal. Dat zeggen de Turkse autoriteiten, nu in Duitsland twee evenementen zijn geschrapt waar Turkse ministers aanhangers van president Erdogan zouden toespreken.

De Turkse minister van Economische Zaken, Zeybekci, zou komende zondag in Keulen spreken. Zijn collega van Justitie, Bozdag, werd gisteravond in Gaggenau verwacht, maar de burgemeesters van beide steden hebben geen toestemming gegeven voor de bijeenkomsten.

Ze zeggen dat ze de verwachte drukte niet aankunnen en dat er procedurefouten zijn gemaakt. Turkije noemt dat onzin en zegt dat "Berlijn zich moet leren gedragen". Minister Bozdag spreekt van een "fascistische beslissing".

Bommelding

De Turkse bewindslieden zouden Turkse kiezers in Duitsland willen oproepen om president Erdogan te steunen bij het komende referendum over meer macht voor de president.

Het stadhuis van Gaggenau is vanochtend ontruimd na een bommelding. Het gebouw werd doorzocht, maar er werden geen explosieven aangetroffen en dus werd het gebouw weer vrijgegeven. Het is niet duidelijk of de bommelding verband houdt met de verboden bijeenkomst met de Turkse minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl