NOS
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 25 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, plaatselijk nog dichte mist. Later vandaag vanuit het zuidoosten geleidelijk wat zon en het wordt ongeveer 2 graden. Morgen overal zon.

Wat heb je gemist?

De EU wil dat de vluchtelingenstroom van Libië naar Italië voor de zomer is drooggelegd. Voorzitter Tusk van de Europese Raad, Europees Commissievoorzitter Juncker en tijdelijk EU-voorzitter Muscat, de premier van Malta, stellen vergaande maatregelen voor, zoals het afgrendelen van Libië.

Voor het eerst in ruim een halve eeuw heeft een schip op legale wijze een lading vanuit Cuba verscheept naar de Verenigde Staten. Het vaartuig voer met 40 ton Cubaanse houtskool een haven binnen in de staat Florida.

Bij autofabrikant VDL Nedcar in Born komen er 800 banen bij. Dat is het gevolg van de komst van BMW, dat vandaag bevestigt dat de X1 er gebouwd gaat worden. Een deel van de nieuwe werknemers heeft nu een uitkering en wordt opgeleid bij VDL Nedcar. De meeste nieuwe werknemers komen uit Limburg, de rest uit de Belgische en Duitse grensstreek.

BMW
BMW X1

Wat je moet weten?

De rechtszaak tegen Aydin C. begint vandaag. Hij wordt ervan verdacht dat hij tientallen meisjes heeft aangezet om ontuchtige handelingen te doen op internet. Amanda Todd is het bekendste slachtoffer. C. zou de Canadese tiener in 2012 tot zelfmoord hebben gedreven.

De rechter doet vandaag uitspraak in een zaak die is aangespannen door 300 Q-koorts patiënten. Ze vinden dat de Staat verantwoordelijk is voor hun ziekte, omdat er te lang is gewacht met het nemen van maatregelen toen de ziekte in 2007 uitbrak.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl