Lange rijen vluchtelingen wachten bij het Oostenrijkse Nickelsdorf op de bus die ze naar opvangplekken zal brengen
NOS Nieuws

Mogelijk 10.000 vluchtelingen op weg naar Duitsland

Duitsland houdt vandaag rekening met de komst van 10.000 vluchtelingen. Het leeuwendeel van de vluchtelingen die vanuit Hongarije naar Oostenrijk komen, reist waarschijnlijk direct door naar München. Zaterdagmiddag rond 14.00 uur waren al 6500 mensen de Oostenrijks/Hongaarse grens gepasseerd. Ruim 2000 waren al naar Duitsland doorgereisd.

De vluchtelingen die met bussen naar de Oostenrijkse grens zijn gebracht, worden in Oostenrijk per trein vervoerd naar Salzburg en Wenen. De eerste trein uit Salzburg met zo'n 400 vluchtelingen kwam vroeg in de middag op het station in München aan.

De trein stond slechts een paar minuten stil om te worden bevoorraad met water en voedselpakketten. Het is niet de bedoeling dat de passagiers in Salzburg uitstappen. Over de inzet van speciale treinen naar Duitsland zijn afspraken gemaakt met de Duitse spoorwegen.

  • AFP
    Vluchtelingen op station Nickelsdorf

Hulp

Hulporganisaties zoals het Rode Kruis en Caritas zijn bij de operatie op de stations betrokken. Ze werken samen met vrijwilligers.

De vluchtelingen kunnen maximaal 12 uur op het station van Salzburg blijven. Voor wie niet heeft kunnen doorreizen, is opvang in de stad geregeld.

Wenen zegt dat het "voor de volle 100 procent" is voorbereid op de komst van de vluchtelingen. In de afgelopen nacht kwamen al 800 vluchtelingen aan in de hoofdstad, die allemaal naar Duitsland zijn doorgereisd. Voor de vluchtelingen die in Wenen willen blijven, is plaats gereserveerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl