NOS Voetbal

De Boer: spelersgroep niet op mij uitgekeken

De Boer: aan mij om te bewijzen dat chemie er is

Frank de Boer ligt na de uitschakeling van Ajax in de Champions League onder vuur. Had hij niet een veel te jeugdig team opgesteld, is er nog wel chemie met zijn spelers? In gesprek met NOS-verslaggever Joep Schreuder toont de coach van Ajax zich onverminderd strijdbaar.

"Het is aan mij te bewijzen dat de chemie er nog is", aldus De Boer woensdag op trainingscomplex De Toekomst. "Ik heb het gevoel dat deze spelersgroep niet is uitgekeken op Frank de Boer."

"Jonge jongens bewijzen zich"

John Heitinga was een van de routiniers op de bank. "Ik ben fit", reageert de 31-jarige verdediger, die overkwam van Hertha BSC. "Ik moet ook vechten voor mijn plaats. De keuze is aan de trainer."

De Boer legt uit waarom hij tegen Rapid koos voor de jeugd. "De jonge jongens doen het zo goed en hebben eigenlijk bewezen dat ze in de basis horen." Dat die jonge spelers het op het moment suprême tegen Rapid Wien niet konden laten zien, beaamt De Boer. "Nee, gisteren niet."

"Veel uitdagingen"

Afgelopen maand liet De Boer in verschillende media optekenen, dat hij zichzelf na vierenhalf jaar als hoofdcoach van Ajax te vaak hetzelfde hoorde zeggen. Desondanks denkt de coach dat zijn boodschap nog overkomt op de spelersgroep. "Dat weet ik zeker", zegt hij.

Getwijfeld om door te gaan, heeft De Boer deze zomer niet. "Ik zag dat deze groep eraan zat te komen, het is echt een heel goede groep. Ik zie veel uitdagingen. Van momenten als tegen Rapid worden mijn spelers beter en word ik als trainer beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl