ANP
NOS Voetbal

Champions League-avontuur Ajax alweer voorbij

Ajax is al in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld. Rapid Wien bleek een niet te nemen horde. Na de 2-2 in Wenen waren de Oostenrijkers in de Arena met 3-2 te sterk. De Amsterdammers vervolgen hun Europese avontuur nu in de play-offs van de Europa League.

Ajax-coach Frank de Boer liet ten opzichte van vorige week Nemanja Gudelj op de bank beginnen. Viktor Fischer kreeg een basisplaats en Daley Sinkgraven nam de plaats van Gudelj over op het middenveld.

Balverlies Sinkgraven

Sinkgraven kende echter een ongelukkige start, want slordig balverlies van het 20-jarige talent leidde de openingstreffer van Rapid in. Stefan Stangl leverde een prima voorzet af en omdat de Ajax-verdedigers Robert Beric uit het oog verloren waren, kon de spits na een klein kwartier raak koppen.

In het vervolg had Ajax meer balbezit, maar het spel was voorspelbaar en leverde amper kansen op. Alleen Fischer was met een hard schot voorlangs dicht bij de gelijkmaker. Even later viel de goal aan de andere kant. Louis Schaub kon ongehinderd uithalen en via Joël Veltman vloog de bal in het doel.

Milik en Gudelj geven Ajax hoop

Vorige week verspeelde Ajax nog een 2-0 voorsprong, nu moest het zelf in de achtervolging. En al snel kreeg de ploeg hoop, want op aangeven van Mitchell Dijks deed Arek Milik met een prachtige volley iets terug.

Met de invallers Gudelj en Yaya Sanogo zette Ajax alles op alles om er nog een verlenging uit te halen en toen Gudelj een kwartier voor tijd na goed storend werk van Sanogo hard de 2-2 binnenschoot leek het toch nog goed te gaan komen.

Niets bleek minder waar, want twee minuten later krulde Schaub de bal langs Cillessen en spatte Ajax' CL-droom keihard uiteen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl