Pro Shots
NOS Voetbal

'Chemie De Boer uitgewerkt' bij 'speeltuinvoetbalvereniging Ajax'

Ajax heeft de uitschakeling in de Champions League volledig aan zichzelf te wijten. Dat is het gemeenschappelijke oordeel in de landelijke ochtendkranten na het 3-2 verlies op eigen veld tegen Rapid Wien.

"De kleuterklas van Ajax heeft niets te zoeken in Europa", kopt de Volkskrant. "Horrorscenario voor Ajax komt door eigen falen uit tegen Rapid Wien", schrijft De Telegraaf, dat concludeert dat "kinderlijke fouten" de Amsterdammers fataal zijn geworden.

Ook het AD benadrukt de onervarenheid van de Amsterdamse ploeg: "Rapid Wien geeft jeugdig Ajax een kostbare les", kopt de krant.

NOS
De landelijke ochtendkranten na de uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Champions League

Speeltuinvoetbalvereniging uit Amsterdam

Door het verlies tegen de Oostenrijkers doet Ajax voor het eerst in vijf jaar niet mee aan de groepsfase in de Champions League. Een rampstart van het seizoen, stelt het AD: "Het Auf Wiedersehen vanuit het feestvierende uitvak stond symbool voor een nieuw Amsterdams trauma."

De Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten spreekt van "het wonder van Amsterdam".

De speeltuinvoetbalvereniging uit Amsterdam nam de glijbaan naar peilloze diepten en spotte met elke wet van Europees voetbal.

Willem Vissers in de Volkskrant

"En wat nu, Ajax?", vraagt Willem Vissers zich in de Volkskrant af. Na de uitschakeling door Salzburg in de Europa League twee jaar geleden is Oostenrijk Ajax voorbij, concludeert de krant.

"De speeltuinvoetbalvereniging uit Amsterdam nam de glijbaan naar peilloze diepten en spotte met elke wet van Europees voetbal." Volgens Vissers zal Ajax de komende tijd een praatclub zijn, met gespreksstof tot in de late uurtjes: "De lijn Cruijff volgen of juist niet, jeugd inpassen of kopen, of het eeuwige oppotten bij de huisbankier. Zelfs de positie van Frank de Boer komt mogelijk in het geding."

Begin van het einde voor De Boer?

Volgens De Telegraaf toont de uitschakeling bovendien aan dat de chemie tussen trainer Frank de Boer en Ajax al voor de start van het eredivisieseizoen is uitgewerkt. "De domper van de uitschakeling voor de Champions League door het modale Rapid Wien gaat Ajax en trainer Frank de Boer lang achtervolgen", voorspelt voetbaljournalist Valentijn Driessen. "Vooral omdat het geen incident betreft, kan het heel goed het begin van het einde worden voor De Boer bij Ajax."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl