ANP
NOS Voetbal

'Had ik maar tien seconden eerder ingegrepen'

Ajax-trainer Frank de Boer zag zijn spelers kinderlijk eenvoudig de goals weggeven tegen Rapid Wien, maar hij vindt dat hij zelf ook een fout heeft gemaakt bij de 2-3 nederlaag. Dat gebeurde toen Ajax van 0-2 terug was gekomen tot 2-2. Twee minuten later scoorde Rapid alweer.

"Toen hadden we iets gereserveerder moeten spelen. Dat kan ik mezelf aanrekenen", zegt De Boer. "Ik wilde net zeggen dat we met de punt naar achteren gingen spelen. Die positie was nu niet bezet en daar valt de goal uit. Dus in dat opzicht had ik sneller moeten reageren. Al was het tien seconden eerder."

Verandering

De Boer had niet de intentie om in te zakken. "Ze moesten wel druk houden, want we hadden ze bij de strot." Is dit de harde les van het topvoetbal? "Ja, en dan is het nog maar Rapid Wien..."

"Ik vond dat we goed in de wedstrijd zaten", gaat De Boer verder. "Zij zijn de eerste helft twee keer bij de goal geweest, twee goals. Dat zijn de details waar we het vaak over hebben. De keuzes die je maakt in bepaalde situaties. Mindset kun je dat noemen. Dat moet echt veranderen."

  • Gudelj twijfelde: neerhalen of niet?
  • Dijks: jong team of niet, dit klopt gewoon niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl