Ajacied Hato baalt na 'heen en weer-wedstrijd' van strafschoppen en rode kaart

Conclusie na deze Europese avond: zowel Ajax als AZ mag nog hopen op overwintering in de Conference League.

Met de reactie van Ajax-verdediger Jorrel Hato sluiten we dit liveblog af. Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

Ondertussen in Volendam: Rvc bekrachtigt ontslag Jan Smit en zijn bestuur

Jan Smit is niet langer voorzitter van FC Volendam. De raad van commissarissen van de voetbalclub heeft donderdagavond tijdens een buitengewone vergadering het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Jan Smit en zijn medebestuursleden waren daar niet aanwezig.

Ontslag bestuur FC Volendam is een feit: 'Formaliteit, maar toch moeilijke beslissing'

Stand: AZ moet winnen van Legia in slotduel

Door de zege van Aston Villa op Legia heeft AZ op 14 december aan een overwinning in Polen op Legia genoeg om de tweede plaats te pakken en door te gaan naar de play-offs in de Conference League.

Stand AZ

Uitslagen Conference League wedstrijden 21.00 uur

Groep E: Aston Villa (Eng) - Legia Warschau (Pol) 2-1

Groep F: Cukaricki (Ser) - Ferencváros (Hon) 1-2, Fiorentina (Ita) - KRC Genk (Bel) 2-1

Groep G: Eintracht Frankfurt (Dui) - PAOK (Gri) 1-2

Groep H: Spartak Trnava (Slw) - Loedogorets (Bul) 1-2, FC Nordsjælland (Den) - Fenerbahçe (Tur) 6-1

Gakpo helpt Liverpool met twee goals aan groepswinst in Europa League

Mede door twee doelpunten van Cody Gakpo heeft Liverpool in groep E van de Europa League op eenvoudige wijze LASK uit het Oostenrijkse Linz aan de kant geschoven: 4-0.

Oranje-international Gakpo maakte na een kwartier spelen op aangeven van Mohamed Salah van dichtbij de 2-0, nadat Luis Díaz de score enkele minuten daarvoor al had geopend. Salah zorgde kort na rust vanaf elf meter voor de derde goal van Liverpool. Gakpo bepaalde in blessuretijd de eindstand door de bal in de verre hoek te schieten.

De Engelse topclub plaatste zich door de overwinning als groepswinnaar voor de knock-outfase. Achtervolger Toulouse kwam namelijk niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Union Sint-Gillis

Cody Gakpo

Uitslagen Europa League wedstrijden 21.00 uur

Groep B: Olympique de Marseille (Fra) - Ajax 4-3

Groep C: Rangers (Sch) - Aris Limassol (Cyp) 1-1

Groep E: Toulouse FC (Fra) - Union (Bel) 0-0, Liverpool (Eng) - LASK (Oos) 4-0

Groep F: Villarreal CF (Spa) - Panathinaikos (Gri) 3-2

Groep G: FC Sheriff (Mol) - Slavia Praag (Tsj) 2-3, Servette FC (Zwi) - AS Roma (Ita) 1-1

Groep H: BK Häcken (Zwe) - Bayer Leverkusen (Dui) 0-2, Molde FK (Nor) - Qarabag FK (Aze) 2-2

Stand: Marseille en Brighton verder in Europa League

Op donderdag 14 december strijdt Ajax in eigen stadion met de Grieken om de derde plaats in de groep, die recht geeft op een vervolg in de Conference League, het derde niveau van het Europese clubvoetbal. Olympique de Marseille en Brighton & Hove Albion gaan verder in de Europa League.

OM-AJA | Klaar in Marseille

Ajax is door een 4-3 nederlaag bij Olympique Marseille uitgeschakeld in de Europa League. Brian Brobbey hield de Amsterdammers in de eerste helft in leven door tweemaal een achterstand goed te maken. Na rust ging Ajax mede door een rode kaart voor Steven Berghuis ten onder.

m

OM-AJA | 90+3' DOELPUNT OLYMPIQUE MARSEILLE!

Wat een fout van Ramaj. De doelman wil een hoge voorzet van Azzedine Ounahi binnenhouden, maar laat de bal los, waarna hij een overtreding begaat op Sarr. Strafschop. Zwaar gestraft, maar Ramaj brengt zichzelf en Ajax onnodig in problemen.

Aubameyang gaat weer achter de bal staan en scoort, voor de derde keer vanavond.

Olympique Marseille - Ajax 4-3

OM-AJA | 85' Bijna Brobbey

Er zit meer in voor het tiental van Ajax. Anton Gaaei geeft voor en Brobbey kan zijn derde goal binnenglijden, maar is net te laat.

Olympique Marseille - Ajax 3-3

OM-AJA | 80' DOELPUNT AJAX!

Hij doet het inderdaad weer! Akpom kopt op aangeven van Hlynsson binnen. Zit er nog meer in? Ajax moet winnen om nog mee te doen om de eerste twee plaatsen in de groep.

Chuba Akpom

OM-AJA | 77' Supersub?

Chuba Akpom komt in de ploeg voor Taylor. Kan de Engelsman weer een goal meepikken? Onder John van 't Schip heeft Akpom in 5 wedstrijden over alle competities 5 doelpunten gemaakt in slechts 167 minuten speeltijd (33 minuten per goal).

AZ-trainer Jansen had op meer goals gehoopt: 'Hadden meer uit corners moeten halen'

Duel in Helsinki stilgelegd na bekogelen doelman met sneeuwballen

De wedstrijd in de Conference League tussen HJK Helsinki en FC Aberdeen is kort onderbroken, omdat Schotse fans de Finse doelman Niki Mäenpää met sneeuwballen bekogelden.

De scheidsrechter Genc Nuza legde het duel stil, waarna de stadionomroeper de supporters van Aberdeen eraan herinnerde dat het verboden is om voorwerpen van welke aard dan ook op het veld te gooien.

In de tweede helft onderbrak de scheidsrechter het spel opnieuw en stuurde hij de spelers naar de kleedkamer om op te warmen. Ondertussen werden de zijlijnen sneeuwvrij gemaakt.

Spelers van Aberdeen na de wedstrijd in Helsinki
Sneeuw langs het veld in Helsinki

Aston Villa op voorsprong, AZ mag hopen

Àlex Moreno schiet Aston Villa naar 2-1 tegen Legia. Dit betekent dat AZ nog hoop mag houden op overwintering in de Conference League.

OM-AJA | 63' ROOD Berghuis

Berghuis begaat een harde overtreding op Joaquín Correa aan de zijlijn. Arbiter Simone Sozza geeft eerst geel, maar de VAR vraagt om even te kijken naar de beelden. Het is een onbesuisde tackle met twee benen. Dom. Ajax met tien man verder.

Olympique Marseille - Ajax 3-2

Steven Berghuis krijgt rood

OM-AJA | 60' Kans Ajax

Bergwijn is dicht bij de 3-3. De aanvaller speelt zich knap vrij, maar Pau López redt dan op de inzet van de aanvaller.

OM-AJA | 47' DOELPUNT OLYMPIQUE MARSEILLE!

Eem dramatische start van het tweede bedrijf voor Ajax. Amine Harit kan ongehinderd de achterlijn halen en voorzetten, waarna Pierre-Emerick Aubameyang met een prachtige omhaal scoort.

k

OM-AJA | Tweede helft

Ajax begint de tweede helft met één nieuwe naam. Kristian Hlynsson vervangt Carlos Forbs.

Olympique Marseille - Ajax 2-2

Clasie en AZ wachten af na zege op Zrinjski: 'Hopelijk zijn drie punten goud waard'

AZ virtueel uitgeschakeld

In de groep van AZ in de Conference League staat het 1-1 bij Aston Villa-Legia Warschau. AZ heeft een Engelse zege nodig om nog te kunnen hopen op een vervolg.

OM-AJA | Rust

Na een enerverende eerste helft staat het halverwege 2-2. Dat was op 21 september ook de ruststand in Amsterdam. Toen werd het nog 3-3.

Ajax viert de 2-2 van Brian Brobbey

OM-AJA | 30' DOELPUNT AJAX!

De gelijkmaker! Weer is het Brobbey. Berghuis vindt de spits in het strafschopgebied en Brobbey neemt aan met rechts, draait knap weg en schiet met links binnen.

m

OM-AJA | 26' DOELPUNT OLYMPIQUE MARSEILLE!

Nu is het wel raak. Chancel Mbemba kan ongehinderd binnen koppen uit een hoekschop van Jonathan Clauss.

Olympique Marseille - Ajax 2-1

Chancel Mbemba blij met de 2-1

OM-AJA | 22' Buitenspel

Ajax geeft een cadeautje weg als Anton Gaaei ploeggenoot Devyne Rensch in problemen brengt. Aubameyang profiteert en scoort, maar staat gelukkig voor Ajax buitenspel.

Olympique Marseille - Ajax 1-1

Legia maakt gelijk, AZ virtueel uitgeschakeld

Ernest Muci maakt na een flater achterin bij Aston Villa op fraaie wijze gelijk voor Legia: 1-1. Met deze stand is AZ uitgeschakeld.

Gakpo scoort voor Liverpool

Cody Gakpo vindt het net namens Liverpool tegen het Oostenrijks LASK. Na een actie van Salah tikt de ex-PSV'er van dichtbij binnen. Het is de 2-0 voor de Reds in groep E van de Europa League.

Cody Gakpo scoort voor Liverpool

OM-AJA | 14' Weer een kans voor Brobbey

Daar had Brobbey zijn tweede kunnen maken. Na een pass van Forbs schiet hij dit keer op keeper Pau López.

OM-AJA | 10' DOELPUNT AJAX!

Wat een razendsnelle reactie! Brobbey gaat de combinatie aan met Berghuis, wacht even en schiet keurig binnen.

m

OM-AJA | 9' DOELPUNT OLYMPIQUE MARSEILLE!

De thuisploeg krijgt een strafschop na een overtreding van Hato op Sarr. Pierre-Emerick Aubameyang schiet de strafschop binnen. Een vroege achterstand voor Ajax.

Olympique Marseille - Ajax 1-0

Marseille viert de 1-0

Aston Villa leidt, gunstig voorAZ

In de groep van AZ komt Aston Villa vroeg op 1-0 tegen Legia Warschau. Moussa Diaby komt van rechts naar binnen en schiet met links binnen. Met deze stand mag AZ nog hopen op een vervolg in de Conference League.

OM-AJA | Aftrap

De wedstrijd in het Vélodrome begint en gelijk is de thuisploeg gevaarlijk via Pierre-Emerick Aubameyang. Ramaj heeft een goede redding in huis.

Nederlands getint Atalanta als groepswinnaar door in Europa League

Met drie Nederlanders in de basis heeft Atalanta de groepswinst gepakt in de Europa League. In poule D werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sporting CP.

Atalanta begon met Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners. Laatstgenoemde verzorgde na 23 minuten de assist bij het doelpunt van Gianluca Scamacca, die met een vlammend schot de 1-0 op het bord zette. De bij de Portugezen ingevallen Marcus Edwards maakte na bijna een uur spelen gelijk. Mitchel Bakker viel bij Atalanta in de slotfase in.

Marten de Roon

Uitslagen Europa League 18.45 uur

Groep A: TSC Backa Topola (Ser) - West Ham United (Eng) 0-1, SC Freiburg (Dui) - Olympiakos (Gri) 5-0

Groep B: AEK (Gri) - Brighton & Hove Albion (Eng) 0-1

Groep C: Sparta Praag (Tsj) - Real Betis (Spa) 1-0

Groep D: Sturm Graz (Oos) - Raków Czestochowa (Pol) 0-1, Atalanta (Ita) - Sporting CP (Por) 1-1

Groep F: Maccabi Haifa (Isr) - Stade Rennais (Fra) 0-3

Uitslagen Conference League 18.45 uur

Groep A: KÍ (Fae) - Slovan Bratislava (Slw) 1-2, Olimpija Ljubljana (Slo) - Lille OSC (Fra) 0-2

Groep B: KAA Gent (Bel) - Zorja Loehansk (Oek) 4-1

Groep C: Ballkani (Kos) - Viktoria Plzen (Tsj) 0-1

Groep D: Besiktas (Tur) - Club Brugge (Bel) 0-5, FK Bodø/Glimt (Nor) - FC Lugano (Zwi) 5-2

Groep E: AZ - HSK Zrinjski (Bos) 1-0

Groep G: HJK (Fin) - Aberdeen (Sch) 2-2

Brighton wint bij AEK en dwingt Ajax tot winnen bij Olympique Marseille

Brighton & Hove Albion heeft in Europa League-groep B een 1-0 zege geboekt bij AEK Athene. De Engelsen zijn daardoor met tien punten onbereikbaar geworden voor de Grieken en ook voor Ajax, dat later vanavond nog in actie komt, en dus zeker van een vervolg in het tweede Europese clubtoernooi.

Door de gang van zaken in Athene maakt Ajax alleen nog kans op de tweede plaats achter Brighton als vanavond wint bij Olympique Marseille, dat nu nog een gaatje van zes punten heeft ten opzichte van de Amsterdammers. AEK blijft op vier punten staan.

Joao Pedro (Brighton) viert zijn treffer

Stand: AZ moet hopen op Aston Villa

Het is simpel. Als Aston Villa straks wint van Legia Warschau houdt AZ kans op een vervolg in de Conference League. Bij een gelijkspel of winst van Legia is AZ alsnog uitgeschakeld.

Stand

AZ-ZRI | Klaar in Alkmaar

AZ mag na een zuinige 1-0 overwinning op Zrinjski Mostar blijven hopen op een verlenging van het Europese avontuur. Vangelis Pavlidis besliste het duel in de tweede helft vanaf de penaltystip.

m

AZ-ZRI | 90' Steun uit uitvak

De fans van HSK Zrinjski houden de moed erin en blijven hun team vanuit het volle uitvak verbaal ondersteunen.

Fans HSK Zrinjski

AZ-ZRI | 82' De Wit krijgt minuten

Dani de Wit mag het nog ruim tien minuten laten zien bij AZ. De routinier, die verrassend zijn basisplaats kwijt is, komt in de ploeg voor Djordje Mihailovic. Denso Kasius vervangt Sugawara en talent Jayden Addai (18) komt voor Van Bommel.

AZ-ZRI | 72' Dicht bij 2-0

Dit had de 2-0 voor AZ moeten zijn, maar Djordje Mihailovic schiet vele te zacht in. Keeper Marko Maric redt, waarna de rebound niet aan Pavlidis is besteed. Josip Corluka brengt redding, al stond Pavlidis ook buitenspel.

AZ - HSK Zrinjski 1-0

AZ-ZRI | 59' DOELPUNT AZ!

Na een overtreding van Mario Cuze op Pavlidis krijgt AZ een strafschop en die wordt door de Griek overtuigend binnen geschoten. De ban is dan eindelijk gebroken in Alkmaar.

AZ viert de goal van Vangelis Pavlidis

AZ-ZRI | 57' Kans Mihailovic

Eindelijk een vlotte aanval van AZ. Pavlidis zet voor, maar Djordje Mihailovic krijgt zijn voet net niet tegen de bal.

AZ - HSK Zrinjski 0-0

Brighton leidt bij AEK

Brighton & Hove Albion komt in de groep van Ajax op voorsprong bij AEK in Athene. João Pedro benut een penalty: 0-1.

AZ-ZRI | Tweede helft

Beide teams beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.

Opstelling Ajax: Brobbey start

Brian Brobbey krijgt centraal voorin de voorkeur boven Chuba Akpom, die tegen Vitesse de toen geblesseerde Brobbey verving. Verder start Carlos Forbs en hebben ook Devyne Rensch, Benjamin Tahirovic en Borna Sosa een basisplaats.

De opstelling van Ajax tegen Marseille

Ondertussen in Volendam

Het broeit in Volendam. Jan Smit accepteert het ontslag als voorzitter als FC Volendam en zal daarom ook niet verschijnen op de buitengewone vergadering van vanavond waarvoor hij en de rest van het bestuur door de raad van commissarissen was uitgenodigd.

Verbruggen houdt (voorlopig) de nul

Bart Verbruggen staat onder de lat bij Brighton & Hove Albion tegen AEK in Athene, inde groep van Ajac. De doelman heeft het druk, maar houdt voorlopig zijn doel schoon. Op slag van rust raakte AEK-aanvaller Steven Zuber de paal. Joël Veltman doet ook mee bij de Engelsen en Nordin Amrabat staat in de basis bij AEK.

AZ-ZRI | Rust

Met de 12de corner van AZ wordt de eerste helft besloten. AZ heeft moeite met de Bosniërs. Nog geen goals in Alkmaar, terwijl AZ een overwinning nodig heeft.

Ruststand: AZ - HSK Zrinjski 0-0

AZ-ZRI | 45+3' Kans Pavlidis

Daar is op slag van rust Pavlidis met een van de grotere kansen van de eerste helft en de beste kans van de laatste 25 minuten. De Griek schiet voorlangs.

AZ-ZRI | 42' Bazoer valt uit

Tegenslag voor AZ. Verdediger Riechedly Bazoer verstapt zich en moet geblesseerd naar de kant. De Portugees Alexandre Penetra is zijn vervanger.

AZ-ZRI | 40' Moeizaam

Het is er na die penaltymomenten niet beter op geworden bij AZ. De Bosnische defensie zit dicht, AZ komt er niet meer doorheen. Moeizaam.

AZ-ZRI | 22' Penalty?

Poku heeft na terugleggen van Pavlidis een grote kans om de score te openen, maar Malekinusic werpt zich met zijn hele lichaam voor de bal. De verdediger krijgt de bal daarbij op zijn arm. De VAR vraagt de arbiter naar de kant te komen. Penalty? Na het uitgebreid bestuderen van de beelden oordeelt scheidsrechter Derevinskyi dat het geen strafschop is.

Even later schiet Tiago Dantas op de arm van Zlomislic. De arm van de verdediger was dit keer tegen het lichaam. Het wordt gewoon een corner.

AZ-ZRI | 10' Eenrichtingsverkeer

Eenrichtingsverkeer naar het doel van de Kroatische keeper Marko Maric tot nu toe. Het levert drie hoekschoppen, een schot van Van Bommel en zojuist een kopbal van Pavlidis in de handen Maric op.

Toch niet helemaal eenrichtingsverkeer. Aan de andere kant is Zrinjski voor het eerst gevaarlijk. AZ-keeper Ryan heeft moeite met de voorzet van Josip Corluka.

AZ-ZRI | Aftrap

De bal rolt in Alkmaar. De opdracht voor AZ is simpel: winnen. En dan hopen op een gunstig resultaat bij Aston Villa-Legia Warschau. AZ is sowieso uitgeschakeld als Legia Warschau niet verliest van Aston Villa.

AZ voor de aftrap

Zahavi bezorgt Maccabi Tel Aviv winst

In groep B van de Conference League werd Breiðablik tegen Maccabi Tel Aviv al vanaf 14.00 afgewerkt op IJsland. Eran Zahavi maakte in de 82ste minuut de winnende goal voor Maccabi: 1-2. Joris van Overeem en Derrick Luckassen deden mee bij de Israëliërs.

In groep C begon FC Astana (Kaz) - Dinamo Zagreb (Kro) al om 16.30 uur. De Kroaten wonnen met 2-0.

Programma Conference League 18.45 uur

Groep A: KÍ (Fae) - Slovan Bratislava (Slw), Olimpija Ljubljana (Slo) - Lille OSC (Fra)

Groep B: KAA Gent (Bel) - Zorja Loehansk (Oek)

Groep C: Ballkani (Kos) - Viktoria Plzen (Tsj)

Groep D: Besiktas (Tur) - Club Brugge (Bel), FK Bodø/Glimt (Nor) - FC Lugano (Zwi)

Groep E: AZ - HSK Zrinjski (Bos)

Groep G: HJK (Fin) - Aberdeen (Sch)

Programma Europa League 18.45 uur

Groep A: TSC Backa Topola (Ser) - West Ham United (Eng), SC Freiburg (Dui) - Olympiakos (Gri)

Groep B: AEK (Gri) - Brighton & Hove Albion (Eng)

Groep C: Sparta Praag (Tsj) - Real Betis (Spa)

Groep D: Sturm Graz (Oos) - Raków Czestochowa (Pol), Atalanta (Ita) - Sporting CP (Por)

Groep F: Maccabi Haifa (Isr) - Stade Rennais (Fra)

Na eerder Blanc moet nu ook opvolger Grosso weg bij Olympique Lyonnais

Opstelling AZ: Mihailovic start, De Wit weer op bank

Sven Mijnans komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor AZ. Evenals zondag tegen FC Volendam (3-0), toen Mijnans halverwege uitviel met een knieblessure, is Djordje Mihailovic zijn vervanger op het middenveld. Dani de Wit zit opnieuw op de bank.

Verder geen wijzigingen vergeleken met die laatste wedstrijd. Ruben van Bommel en Ernest Poku krijgen andermaal de kans op de vleugels.

Opstelling AZ

Ondertussen in Leipzig: blessure Simons valt mee

De blessure die Xavi Simons heeft opgelopen in de Champions Leaguewedstrijd van zijn club RB Leipzig tegen Manchester City blijkt mee te vallen. De Duitse club verwacht dat de oud-speler van PSV snel weer inzetbaar zal zijn.

Simons viel dinsdag in de 74e minuut uit nadat hij op zijn rechterschouder was gevallen. Onderzoeken wezen uit dat de blessure meevalt. Hoogstwaarschijnlijk is hij komend weekend nog niet inzetbaar tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Heidenheim.

Xavi Simons

Benatia TD in Marseille, Papin keert terug

Olympique Marseille heeft Medhi Benatia binnengehaald als technisch adviseur. De oud-prof van onder meer Bayern München en Juventus keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde. De benoeming van de 36-jarige Benatia volgt na het vertrek van David Friio als technisch directeur. Eerder verliet trainer Marcelino de club al. Hij werd opgevolgd door Gennaro Gattuso.

Marseille kent een moeilijk seizoen. De ploeg staat op de teleurstellende twaalfde plek in de Franse competitie. Marseille, tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Europa League, maakte bovendien bekend dat Jean-Pierre Papin het tweede elftal gaat leiden.

Stand: ook Ajax moet winnen

Evenals AZ heeft Ajax een overwinning nodig. De Amsterdammers kan niet meer bij de eerste twee plekken in de groep eindigen als ze deze wedstrijd niet winnen. Ajax is helemaal uitgeschakeld in Europa met A) een nederlaag EN AEK wint van Brighton, B) een gelijkspel EN AEK wint van Brighton. Het laatste seizoen waarin Ajax niet overwinterde in Europa was 2017/2018.

Stand Europa League groep B

Van 't Schip blij met vorm laatste weken: 'Maar Marseille kwalitatief beter'

Jongste Ajax ooit mist ervaring in zware duels, nieuwe Tadic niet zomaar gevonden

22 jaar en 254 dagen. Niet eerder was de gemiddelde leeftijd van de basisploegen van Ajax zo laag als dit seizoen. In zware wedstrijden, zoals vanavond tegen Marseille in de Europa League, komt het gebrek aan routiniers vaak pijnlijk aan het licht.

De zoektocht naar de nieuwe Dusan Tadic of Daley Blind is daarom in volle gang, maar de keuzes zijn beperkt.

Steven Berghuis (31) met Anton Gaaei (21) en Kenneth Taylor (21)

De stand: winst geeft AZ nog geen zekerheid

De opdracht voor AZ is simpel: winnen. Alleen dan hebben de Alkmaarders nog kans om de groepsfase te overleven. AZ is uitgeschakeld als de club deze wedstrijd niet wint OF als Legia Warschau niet verliest van Aston Villa. Die laatste wedstrijd begint echter pas om 21.00 uur en dus moet AZ geduld hebben.

Stand Conference League groep E

Nachtmerries over gedenkwaardige avond in Mostar

Hoe vaak denkt AZ-trainer Pascal Jansen terug aan die merkwaardige septemberavond in het Bosnische Mostar? Op papier zou de halvefinalist van de vorige editie van de Conference League - het derde Europese bekertoernooi - geen problemen moeten hebben met Zrinjski, het zwakste broertje uit de groep.

Die veronderstelling kwam in de eerste helft ook uit. Maar na rust ontvouwde zich een onwaarschijnlijk scenario: AZ gaf een 3-0 voorsprong uit handen en verloor zelfs nog met 4-3. Morgenavond is de thuiswedstrijd. "Of ik geslapen heb na die wedstrijd?", denkt Jansen terug aan die eerste speeldag.

AZ sluit zich in Conference League af voor randzaken: 'Hebben een taak: winnen'

OM vervolgt speler Legia Warschau voor mishandeling van AZ-steward

Vertessen ziet dat PSV met bizarre comeback tegen Sevilla 'iets moois heeft neergezet'

Nog even terug naar woensdag

Het was een magische avond voor PSV in Sevilla. Een 2-0 achterstand ombuigen in een 3-2 overwinning. En het werd enkele uren later nóg mooier. Arsenal won van Lens, waardoor PSV al zeker is van de achtste finales. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de Eindhovenaren overwinteren in de Champions League.