NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 13/03: eis in de 'vergismoord-zaak' en wat als zeehonden ziek zijn?

Goedemorgen! Vandaag komt het OM met de eis voor de 'vergismoord' in oktober 2016. En een adviescommissie maakt bekend hoe de zeehondenopvang er in de toekomst uit moet zien.

Het wordt een druilerige dag met veel bewolking en het voelt kil bij 6 tot 8 graden. In de loop van de avond wordt het droog. In de nacht koelt het plaatselijk af tot vlak boven nul. Komend weekend wordt nog kouder.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Girls Not Brides krijgt in Vlaardingen de Geuzenpenning. De organisatie van prinses Mabel probeert kindhuwelijken uit de wereld te krijgen. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan mensen en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten.
  • Vanmiddag komt een wetenschappelijke commissie met een advies over de opvang van zeehonden. Wat als dieren ziek zijn? En hoe moet de opvang eruitzien?
  • Vandaag komt het OM met een eis in de zaak rond de 'vergismoord' op Amsterdammer Djordy Latumahina. Hij werd in 2016 in een parkeergarage doorzeefd met kogels. Vermoedelijk werd hij verward met een crimineel die op hem leek.

Wat heb je gemist?

Er zijn geen aanwijzingen voor Russische inmenging in de verkiezingscampagne van president Trump. Dat zeggen de Republikeinen in de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de kwestie onderzoekt. Wie wel in Russische inmenging gelooft, leest te veel spionage-romans, zegt het Republikeinse commissielid Mike Conaway.

Democraten in de commissie hebben meteen afwijzend gereageerd. Ze klagen dat het onderzoek partijdig is en zeggen dat er nog veel getuigen moeten worden gehoord. President Trump nam de conclusie van zijn partijgenoten wel meteen over.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Canada heeft geblunderd bij de aankomst van het Belgische koningspaar dat daar op staatsbezoek is. Filip en Mathilde werden verwelkomd met de Duitse vlag. En tijdens de ceremonie werd het Belgisch koningspaar toegesproken in het Frans en Duits, maar niet in het Nederlands.

Hele fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl