NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 25/01: leeuwen Amstel Hotel terug en de vissers bijeen

Goedemorgen! Vandaag komen vissers opnieuw bijeen om te praten over het verbod op de pulskorvisserij, wordt voor de laatste keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt en worden acht leeuwen teruggeplaatst op het Amstel Hotel.

In het oosten en zuidoosten valt vandaag regen, op andere plaatsen is het vrijwel droog. Het wordt 9 graden.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamhedenen de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• In Zwolle staan twee mannen voor de rechter die volgens het OM deel uitmaken van een omvangrijk netwerk van mensensmokkelaars.

• De VSB Poëzieprijs wordt uitgereikt. Het is de laatste keer dat een dichter de prijs voor de beste dichtbundel in ontvangst neemt.

• Bij de Scheveningse visafslag organiseren lokale CDA-afdelingen een bijeenkomst voor vissers en vis-ondernemers, als reactie op het Europese verbod op pulsvisserij.

• Het Amstel Hotel in Amsterdam laat replica's plaatsen van acht loodzware levensgrote leeuwen. Tot de Tweede Wereldoorlog stonden ze nog op het hotel, maar ineens waren ze weg en niemand weet waarom, door wie en waar ze gebleven zijn.

Wat heb je gemist?

Bert van Marwijk gaat naar het WK in Rusland. Hij is speciaal voor het eindtoernooi aangesteld als bondscoach van Australië. "Dit is groot nieuws voor Australië. Van Marwijk is van wereldklasse", laat voorzitter Steven Lowy weten. "Hij heeft Nederland naar de finale van het WK van 2010 gebracht en Saudi-Arabië naar het komende WK."

Ander nieuws uit de nacht:

Pensioenfondsen gezonder maar buffers houden nog niet over: het betekent niet dat alle pensioenfondsen de pensioenen al kunnen verhogen.

Argentijns-Nederlands bedrijf bouwt nieuwe reactor Petten: Die moet over zeven jaar een bijna zestig jaar oude reactor vervangen. Er zijn honderden miljoenen mee gemoeid.

Trump bereid tot praten met speciaal aanklager Mueller: "Ik kijk ernaar uit", zei Trump in Washington.

President Maduro van Venezuela gaat voor tweede termijn: Met de snelle verkiezingen zou Maduro willen profiteren van de chaos bij de oppositie. De belangrijkste leiders zijn bijna allemaal niet meer actief, gevangengezet of gevlucht.

En dan nog dit:

Boris Becker is vijf van zijn zes grandslam-trofeeën kwijt. "Meneer Becker kan niet meer achterhalen waar ze zijn", luidt een persverklaring van zijn curatoren.

De Duitse oud-tennisser werd vorig jaar bankroet verklaard en wil daarom zijn prijzen verkopen om schulden af te lossen. 'Boem Boem' Becker komt daarmee naar buiten in de hoop dat iemand meer weet over zijn prijzen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl