Hongkong staat al maanden op zijn kop. Demonstranten eisen dat China zich minder met Hongkongse aangelegenheden bemoeit, maar het lijkt er niet op dat China van plan is voor de protesten te buigen.
De autoriteiten in Hongkong hebben de grootste moeite om vat te krijgen op de betogingen. Vooral sinds juni, toen de protesten massale vormen aannamen. Een zelden vertoonde strijd, met innovatieve tactieken, technologie en een uiterst strakke organisatie.
Wat is er toch aan de hand in Hongkong? Wat maakt deze protesten nou juist zo bijzonder? Hoe houden de demonstranten het zo lang vol? En is er licht aan het einde van de tunnel? In onderstaande video legt NOS op 3 het allemaal uit.
Bekijk ook
- Alle demonstranten weg van campus universiteit Hongkong
- Veel steun voor demonstranten bij verkiezingen Hongkong
- Studenten en politie nog steeds tegenover elkaar bij universiteit Hongkong
- Chinese militairen voor het eerst ingezet rond protesten Hongkong
- VN-chef: leiders moeten luisteren naar protesten
Verspreiden van statushouders over het land ongunstig voor vinden baan
Vijf jaar geleden is afgesproken dat verschillende wetenschappelijke instanties in de gaten blijven houden hoe het gaat met de integratie van Syrische en Eritrese vluchtelingen.
Teleurstelling en opluchting nu kabinet versoepelingen uitstelt
Hoewel de versoepelingen niet officieel waren aangekondigd, hadden veel mensen gehoopt dat de terrassen en winkels weer open zouden gaan op 21 april. Maar er zijn ook opgeluchte reacties, vanwege de hoge ziekenhuisbezetting.
Gestrande Australiërs stappen naar VN-Mensenrechtencomité: 'Wij willen naar huis'
Tienduizenden Australiërs kunnen niet terugkeren naar hun thuisland vanwege de strenge coronamaatregelen van het land. "Onze rechten worden teruggekeerd."