Wekdienst: Meppel, Rode Kruis en paasvuren

Goedemorgen op deze Tweede Paasdag, die wat bewolkt begint. Hier en daar valt zelfs motregen en het wordt zo'n 11 graden. Lekker binnen voor de paasbrunch is dus helemaal geen slecht idee.

In de brandende auto werd een dode gevonden

Dode man in brandende auto in Meppel

In Meppel is een dode man gevonden in een brandende auto. Die stond met draaiende motor tegen een heg. De politie weet nog niet wat er precies is gebeurd, maar heeft een vermoeden wie het slachtoffer is en heeft contact opgenomen met de familie.

Wie gaat het Rode Kruis naar Jemen brengen?

Elf dagen geleden begon Saudi-Arabië met bombardementen in Jemen om de opmars van de Houthi-rebellen te stuiten. Bewoners van Jemen zitten tussen twee vuren, want naast de bombardementen vecht het leger van Jemen ook tegen de rebellen. Dus wil het Rode Kruis met vliegtuigen naar de hoofdstad Sanaa, maar de organisatie heeft nog geen vliegtuigmaatschappij gevonden die vliegtuigen beschikbaar wil stellen.

Paasvuur

Paasvuren smeulen na

Op meerdere plekken in het land smeulen ​de paasvuren nog na die gisteravond werden aangestoken. Honderden mensen kwamen op de vuren af. Het grootste paasvuur van dit jaar was in Espelo, in Overijssel. De houtstapel was daar 18 meter hoog.

Scholen moeten toch iets met de smartphone

In plaats van verbieden, kiezen veel scholen ervoor om de smartphone te omarmen. Uit een onderzoek van de NOS onder 137 middelbare scholen blijkt dat de overgrote meerderheid (85 procent) de smartphone gebruikt bij het onderwijs. Op de helft van de scholen mag de smartphone mee de klas in maar mag je alleen appen met toestemming van de leraar. Op een kwart van de scholen zijn er geen regels. Op tien scholen mag de smartphone niet mee de klas in.

Geen luchtalarm vandaag

Niet schrikken als je vandaag om 12.00 uur niet de sirenes van het luchtalarm hoort. Op nationale en religieuze feest- en herdenkingsdagen wordt het alarm niet getest.

Deel artikel: