De dag van Bill Cosby, Kieft en het online lek bij de politie

Wil je nog even snel weten wat er vandaag is gebeurd? Dat kan! Lees je bij in 5 minuten:

Bill Cosby

Bill Cosby in de problemen

Of in ieder geval de reputatie van de Amerikaanse tv-ster. Meerdere vrouwen beschuldigen hem van verkrachting en aanranding, onder wie het model Janice Dickinson. Netflix stelt de comedy-show Bill Cosby 77 uit en de zender NBC schrapt de show die ze met Cosby aan het ontwikkelen waren. Bill zelf houdt zijn kaken stijf op elkaar. Hier zetten we alle commotie voor je op een rijtje.

Kieft is Boek van het Jaar

Kieft van Michel van Egmond heeft de NS Publieksprijs 2014 gewonnen en is Boek van het Jaar. Dat is bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Ruim 88.000 mensen stemden op het boek over de oud-profvoetballer.

Van Egmond won de prijs vorig jaar ook al, toen voor Gijp. Hij is de eerste auteur die de prijs twee keer op rij wint.

Uitreiking in De Wereld Draait Door

Geheime politiedocumenten nodig?

Die kan je gewoon Googelen, en dan downloaden. Zochten ze uit bij NRC, waar ze erachter kwamen dat politieonderzoeken naar moordzaken, jihadverdachten en criminele organisaties makkelijk vindbaar waren. Ze zijn inmiddels offline, maar hoe weg is weg op het internet?

Een mistige Domtoren

Het internet herbergde weer veel mooie filmpjes vandaag, maar dit was de mooiste uit Nederland. Verreweg. Kijk mee naar de Domtoren in de mist., gefilmd door een drone.

Aïcha op Nederlandse bodem

Jihadbruid Aïcha is terug in Nederland. De moeder van het meisje, dat een half jaar geleden naar Syrië vertrok om met een jihadstrijder te trouwen, haalde haar op eigen houtje terug. Aïcha is volgens haar advocaat overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Nederland en opgepakt. Wat Aïcha in Nederland te wachten staat, kun je hier vinden.

Deel artikel: