Kieft en Van Egmond winnen de NS Publieksprijs
NOS Nieuws

NS Publieksprijs voor boek over Wim Kieft

Kieft van Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2014. Het boek over voormalig profvoetballer Wim Kieft kreeg 28,2 procent van de ruim 88.000 stemmen en mag zich Boek van het Jaar noemen. Dat is bekendgemaakt in het programma De Wereld Draait Door.

In aanwezigheid van Wim Kieft zelf kreeg Van Egmond een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een eersteklas-treinabonnement van NS.

Vorig jaar kreeg Van Egmond de NS Publieksprijs ook al, toen voor Gijp. Het is voor het eerst dat de prijs twee jaar achtereen door dezelfde auteur wordt gewonnen.

'Kieft' is de winnaar van de NS Publieksprijs 2014

In Kieft (uitgeverij Voetbal International) vertelt Van Egmond het verhaal van Wim Kieft, de succesvolle voetballer die bijna twintig jaar lang verslaafd was aan cocaïne en drank, wat grote gevolgen had voor zijn privéleven en sportcarrière.

Van Egmond zei in DWDD dat hij alweer bezig is aan een nieuwe biografie. "Dat boek gaat over een oud-voetballer. Ik kan alleen nog niet zeggen wie, want hij weet het zelf nog niet."

Genomineerden

Naast Kieft waren genomineerd: Ventoux van Bert Wagendorp, Geachte heer M. van Herman Koch, Toen ik je zag van Isa Hoes, Debet van Saskia Noort en De kraamhulp van Esther Verhoef.

De zes boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar.

Eerdere winnaars

JaarSchrijverTitel
2013Michel van EgmondGijp
2012A. F. Th. van der HeijdenTonio
2011Esther VerhoefDéjà vu
2010Simone van der VlugtOp klaarlichte dag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl