Voorzitter Jacobine Geel van het College voor de Rechten van de Mens, bij een persconferentie vorig jaar

Vanavond op tv: Wanbestuur bij mensenrechteninstituut • Deken Rotterdam over Inez Weski • Drinkwatertekort dreigt

Wanbestuur bij College voor de Rechten van de Mens

Hét mensenrechteninstituut van Nederland, het College voor de Rechten van de Mens - een onafhankelijke toezichthouder met een doorgaans onberispelijk imago - behandelt onder meer klachten over discriminatie. Maar: achter de schermen is er een flinke bestuurscrisis gaande, zo blijkt uit vertrouwelijke stukken in handen van de onderzoeksredactie van de NOS en Nieuwsuur.

Vriendjespolitiek en machtsmisbruik bij hét mensenrechteninstituut van Nederland

Deken Rotterdam over arrestatie Inez Weski

Advocaat Inez Weski zit vast op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die gericht is op de internationale drugshandel en witwassen. Voorlopig is ze geschorst als advocaat. De deken van de Rotterdamse Orde van Advocaten, Peter Hanenberg, is te gast.

De advocatenorde over de arrestatie van Inez Weski

Drinkwatertekorten dreigen

Als er geen actie wordt ondernomen, dreigen in delen van het land drinkwatertekorten te ontstaan, deze zomer al en in de toekomst. Dat blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur langs drinkwaterbedrijven. Dit heeft deels te maken met de ondermaatse kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater, waar de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) vandaag een advies over uitbrengt aan de regering.

Zorgen om voldoende drinkwater in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl