Inez Weski
NOS NieuwsAangepast

Inez Weski voorlopig geschorst als advocaat

Inez Weski is voorlopig geschorst als advocaat. De deken van de Rotterdamse Orde van Advocaten vindt dat ze haar taken niet kan uitvoeren, omdat ze sinds twee weken vastzit op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die gericht is op de internationale drugshandel en witwassen.

Volgens de deken is de tijdelijke schorsing van Weski geen strafmaatregel. Dat betekent dat het besluit ook weer kan worden teruggedraaid als blijkt dat ze onschuldig is.

"Weski is nog niet veroordeeld, dus er wordt ook geen straf opgelegd", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Orde van advocaten. "Maar de deken zegt wel dat het beter is dat Weski nu niet haar taken uitvoert als advocaat."

Volgens de orde komt een dergelijke schorsing zelden voor. "Het gebeurt niet vaak dat de deken om een spoedschorsing vraagt. Daarbij willen we wel benadrukken dat elke situatie weer anders is."

Gisteren werd bekend dat Weski nog zeker 30 dagen langer vastzit. Het OM denkt dat ze berichten heeft doorgespeeld tussen de buitenwereld en Ridouan Taghi, die vastzit in de extra beveiligde gevangenis in Vught. Ze zou daarmee haar positie als advocaat hebben misbruikt. Na haar aanhouding maakte Weski via haar advocaten bekend dat ze de verdediging van Taghi neerlegt.

Afgelopen weekend schreef Het Parool dat Weski onder druk was gezet door familieleden van Taghi om als doorgeefluik te fungeren. Volgens RTL Nieuws onderzoekt de politie of ze berichten doorspeelde tussen Taghi en Raffaele Imperiale, een kopstuk van de camorra, de Napolitaanse maffia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl