Aanmeldings-formulier van De Levenseindekliniek

Vanavond op tv: Wet 'Voltooid Leven' voldoet niet • Het uitgaan verleerd? • Australische partijen mijden onderwerp klimaat

Hoe bepaal je of iemand echt dood wil?

Van de Raad van State moet D66 het wetsvoorstel 'Voltooid Leven' aanpassen. Het voorstel biedt onvoldoende waarborgen om te voorkomen dat mensen uit het leven stappen 'terwijl niet zeker is of zij dat werkelijk willen, niet zeker is of hun doodswens stabiel en coherent is, en niet vaststaat of die wens is ingegeven of verband houdt met medische problemen dan wel oplosbare problematiek van geheel andere aard, zoals financiële problemen'. Te gast is Els van Wijngaarden Universitair hoofddocent Radboud UMC Nijmegen. Ze deed een groot onderzoek naar de doodswens van ouderen.

Zelf stoppen met leven als het genoeg is?

Australische partijen mijden onderwerp klimaat

Overstromingen en extreme hitte spelen een belangrijke rol in het stemhokje in Australië, waar vandaag een nieuw parlement is gekozen. Voor grote partijen een gevoelig thema en door hen bewust uit de weg gegaan de afgelopen tijd. Volgens de exitpolls heeft oppositiepartij Labor de parlementsverkiezingen gewonnen. Te gast is correspondent Meike Wijers.

Verkiezingen Australië: nu wel plannen voor het klimaat?

Jongeren weten niet meer hoe het hoort

Jongeren zijn tijdens corona het uitgaan verleerd. Ze drinken veel te veel en gaan sneller over hun grenzen heen. Hulpverleningsdiensten en beveiligers merken het vooral in de weekends, als de jeugd weer massaal gaat stappen. Diverse gemeenten trekken aan de bel. De jeugd moet weer leren hoe ze zich moet gedragen, vinden ze. We gaan een avondje stappen in Rotterdam.

Zijn jongeren de regels van het uitgaan verleerd?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl