1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP

De uitzending van 25 januari: Flinke versoepelingen mét strenge regels // Hoe zou een cyberoorlog met Rusland eruitzien? // Omstreden 'zwarte fraudelijst' Belastingdienst

Flinke versoepelingen mét strenge regels

Vanavond geven minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid en premier Mark Rutte opnieuw een persconferentie over de coronasituatie. Verwacht wordt dat ze flinke versoepelingen gaan aankondigen.

Gisteren lekte al uit dat de cultuursector en de horeca vanaf morgen tot 22.00 uur open mogen. Iedereen moet zich dan wel extra goed aan de basisregels houden. Weet het kabinet deze boodschap goed over te brengen, nu de situatie in de ziekenhuizen heel beheersbaar is? We spreken met onze politiek duider Arjan Noorlander, hoogleraar Gezondheidscommunicatie Julia van Weert en publicist Thomas Pueyo, bekend van 'de hamer en de dans'.

  • Alles weer open, maar niet helemaal
  • Het nachtleven in Eindhoven over de versoepelingen

Komt er een cyberoorlog met Rusland?

Een groep Wit-Russische hackers zegt een cyberaanval te hebben uitgevoerd op het systeem van de spoorwegen van het land, in een poging de doortocht van Russische troepen te hinderen. Bekend is dat ook aan de Russische regering gelieerde hackers in het Westen regelmatig cyberaanvallen uitvoeren op onder meer overheidsinstellingen. En deskundigen waarschuwen dat we als Europa misschien wel banger moeten zijn voor zware cyberaanvallen dan voor een grootschalige grondoorlog in Oekraïne.

Hoe groot is de cyberdreiging? We spreken met beveiligingsexpert Ronald Prins en met Margiris Abukevicius, de viceminister van Defensie van Litouwen, een land waar de Russische dreiging al erg dichtbij is.

Het gevaar van een hevige cyberoorlog

Omstreden 'zwarte fraudelijst' Belastingdienst

De Belastingdienst heeft de frauderisico-inschatting van tientallen mensen op basis van hun nationaliteit en uiterlijk gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van advieskantoor PwC naar de Fraude Signaleringsvoorziening (FSV), ook wel de zwarte lijst genoemd.

Toch een zwarte lijst bij de Belastingdienst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl