NOS Nieuws

Coronamaatregelen gelden voor zeker drie weken, gaan morgen in

De versoepelingen die straks op de persconferentie worden aangekondigd gaan morgenochtend om 05.00 uur in en zullen voor een periode van ten minste drie weken gelden. Dat bevestigen bronnen in Den Haag.

Gisteren werd al duidelijk dat het kabinet straks met versoepelingen komt voor de horeca en cultuur.

Voor toegang tot een restaurant of theater zal 3G weer gaan gelden: je moet je vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test. Wie rondloopt moet een mondkapje op.

Evenementen zijn eveneens weer mogelijk, zij het onder voorwaarden. Binnen wordt het maximum 1250 bezoekers. Buiten gaat het om een derde van de capaciteit. Dat kan bij wedstrijden in stadions dus om meer gaan dan 1250.

Ook doorstroomlocaties zoals dierentuinen, pretparken en musea mogen morgen onder voorwaarden weer de deuren openen, bevestigen bronnen vandaag.

Soepeler quarantainemaatregelen

Gisteren werd ook duidelijk dat het Outbreak Management Team (OMT) adviseert de quarantainemaatregelen voor scholen te versoepelen: zo zouden wat het OMT betreft kinderen onder de 13 na contact met een besmet persoon niet meer in quarantaine hoeven als ze geen klachten hebben.

Daarmee kan de continuïteit van het onderwijs worden bevorderd en hoeven niet meer hele klassen naar huis te worden gestuurd. Bronnen verwachten dat het kabinet de versoepelingen voor de scholen zullen overnemen. Ook voor sportteams zouden de versoepelingen gaan gelden.

Het advies voor het aantal thuis te ontvangen gasten blijft op 4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl