RIVM-baas Jaap van Dissel in de Tweede Kamer

De uitzending van 20 januari: Tientallen beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag / Coronadebat: einde maatregelen in zicht? / De 'Franse Merkel' is Macrons nachtmerrie

Tientallen beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

Een voormalige deelnemer van The Voice of Holland heeft tegen coach Ali B aangifte gedaan van verkrachting. De aangeefster werd anoniem in beeld gebracht in het programma BOOS, waarin Tim Hofman de uitkomsten van zijn onderzoek presenteerde naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland.

In totaal hebben 19 vrouwen zich tegen Boos uitgesproken over intimiderend grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. Ook deden 15 vrouwen een boekje open over grensoverschrijdend gedrag van een regisseur. Enkele jonge meisjes en vrouwen hebben tegen BOOS beschuldigingen geuit tegen Marco Borsato, die van 2010 tot 2015 coach was bij The Voice of Holland en van 2012 tot 2020 coach bij The Voice Kids.

Te gast is jurist Gabi van Driem. Zij houdt zich al veertig jaar bezig met zaken rond seksueel grensoverschrijdend gedrag.

'Hier is overduidelijk geen beleid tegen seksuele intimidatie op het werk'

Coronadebat: einde maatregelen in zicht?

RIVM-directeur Jaap van Dissel praat de Tweede Kamer vandaag bij over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Daarna is er een Kamerdebat over corona, de eerste met de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers.

Kunnen Kamerleden zich nog vinden in de maatregelen, zoals de horeca- en cultuursluiting, nu de besmettingscijfers hoog zijn maar de ziekenhuiscijfers (nog) dalen en overduidelijk is dat de omikronvariant minder ziekmakend is dan delta? Politiek duider Arjan Noorlander volgt het debat en praat ons bij.

'In twee weken tijd is 2G ineens een soort dinosaurus geworden'

De 'Franse Merkel' is Macrons nachtmerrie

De Franse presidentsverkiezingen leken een gewonnen race voor Emmanuel Macron. Maar plotseling krijgt hij flinke concurrentie. Totaal onverwacht maakt de 54-jarige centrumrechtse Valérie Pécresse, kandidaat voor Les Républicains, volgens peilingen goede kans Macron te verslaan. Nieuwsuur trok een middag met haar op.

'De nachtmerrie van Emmanuel Macron'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl