De uitzending van 12 december: Wat verklaart verwoestende tornado's? / Wat betekent wereldtitel voor Max Verstappen? / Terug van weggeweest: de Brexit / Wat te doen om de paling te redden?

Geen tornadoseizoen, toch een enorme verwoesting

Tornado's en extreem noodweer hebben in het midden van de Verenigde Staten aan meer dan zeventig mensen het leven gekost. De tornado's bewogen zich onafgebroken over een afstand van ruim 300 kilometer over de grond. Juist december is een maand waarin er meestal geen tornado's zijn. Hoe kan dat? Worden tornado's schadelijker en dodelijker door de klimaatverandering?

OND Klimaat tornados

Wat betekent de wereldtitel voor Max Verstappen, de sport en voor Nederland?

Als eerste Nederlander heeft Max Verstappen (24) de wereldtitel veroverd in de Formule 1. De leiding in de allesbeslissende grand prix was bijna de hele race in handen van concurrent Lewis Hamilton, maar de winst ging in de slotfase alsnog naar Verstappen. Hij was al enorm populair. Wat betekent deze wereldtitel voor de marketingwaarde? Te gast is Bas van Rossum, sportmarketeer en docent aan de de Hogeschool van Arnhem.

OND Max

Terug van weggeweest: de Brexit

Het Verenigd Koninkrijk dreigt eenzijdig afspraken uit de brexitdeal op te zeggen, omdat de deal met Noord-Ierland niet naar wens uitpakt. Als ze dat doen, en als de EU daar hard op reageert, dreigt opnieuw, of eigenlijk nog steeds, een no-deal scenario. We bespreken de situatie met correspondent Fleur Launspach in het Verenigd Koninkrijk en correspondent Sander van Hoorn in Brussel.

OND Brexit

Wat te doen om de paling te redden?

Er zwemmen nog maar zo weinig palingen rond, dat visserijbiologen adviseren om onmiddellijk te stoppen met de palingvangst. Maar de vissers, kwekers en handelaren zijn het er totaal niet mee eens. De komende dagen praten Europese ministers van visserij over de toekomst van de paling.

OND Paling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl