De waterstoffabriek Air Products in de Botlek.

De uitzending van 10 november: Voortgang in formatie? // Waterstofplannen zijn miljardengok, hoe reageert Kamer? // Gemeentes willen extra geld voor AMV's// Net als in België een Janssen-booster?

Net als in België een Janssen-booster?

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft aan de Gezondheidsraad gevraagd of mensen die zijn ingeënt met het Janssen-vaccin, eerder een boosterprik moeten krijgen. Aanleiding is onder andere het beleid van landen als België en Spanje, waar ze mensen die het Janssen-vaccin hebben gekregen een booster geven.

Of het geven van zo'n Janssen-booster een goed idee is vragen we in Nieuwsuur aan Wouter Beke, de minister van Volksgezondheid in Vlaanderen.

België koos al wel voor boosterprik

Waterstofplannen zijn miljardengok, hoe reageert Kamer?

Groene waterstof is de gedroomde schone vervanger voor aardgas en het kabinet wil er vol op inzetten. Maar vorige maand berichtten we dat het kabinet een sprong in het duister maakt met de waterstofplannen. Terwijl marktpartijen volop lobbyen voor kabinetssteun, wordt de Kamer niet over de risico's geïnformeerd. Zoals het risico dat de overheid straks met miljardeninvesteringen meebetaalt aan nieuwe monopolies voor commerciële bedrijven. De Tweede Kamer trekt nu aan de bel.

OND_waterstof

Voortgang in formatie?

VVD, D66, CDA en ChristenUnie formeren in stilte. Doorbraken zijn er niet, maar een breuk evenmin. Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp vroeg de onderhandelaars vorige week een beetje op te schieten.

Vanochtend spraken informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees met Bergkamp over de voortgang. Remkes zei dat "inhoudelijke gesprekken even tijd vragen". We spreken vanavond met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Met Sinterklaas moet er een coalitieakkoord liggen

'Extra geld voor langer begeleiden jonge vluchtelingen'

Gemeentes willen meer geld om alleenstaande minderjarige vreemdelingen langer te kunnen begeleiden. Deze jongeren hebben extra begeleiding nodig, maar de financiering daarvoor vanuit de overheid stopt zodra ze 18 jaar oud worden. Daarom trekt de gemeente Tilburg, gesteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aan de bel. Eind deze week vindt overleg plaats met vijf betrokken ministeries.

Zorgen om alleenstaande minderjarige vreemdelingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl