Nieuwsuur
ANP

Einde anderhalve meter, begin van coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 25 september hoeven Nederlanders geen anderhalve meter afstand meer te houden. Wel moet op veel meer plekken een coronatoegangsbewijs worden getoond; bijvoorbeeld in de horeca, de bioscoop en het theater. Dat melden Haagse bronnen aan de NOS, nadat het kabinet vanmiddag urenlang in overleg was in het Catshuis.

We schakelen met politiek verslaggever Arjan Noorlander in Den Haag.

'De kabinet neemt dit besluit op advies van de wetenschappers'

Kritiek op Nederlands klimaatbeleid, 25 jaar na eerste onderzoek

Klimaatverandering kan gevaarlijke gevolgen hebben; snel en adequaat ingrijpen is noodzakelijk. Dat is de conclusie van een speciale Klimaatcommissie in 1996. De betrokken Kamerleden blikken nu met gemengde gevoelens terug op het betreffende onderzoek. "Er had natuurlijk veel meer moeten gebeuren. We liepen toen voorop, nu hobbelen we achteraan. Nederland moet zich schamen", zegt Ferd Crone, initiatiefnemer van de Klimaatcommissie en oud PvdA-kamerlid.

'We liepen toen voorop, nu hobbelen we achteraan'

Wie volgt Angela Merkel op?

Het is een belangrijke avond voor de drie kandidaten om Angela Merkel op te volgen. Een strijd tussen de christendemocraten, de Groenen en de sociaaldemocraten. Olaf Scholz, de kandidaat van de sociaaldemocratische SPD, gaat in de peilingen steeds verder aan kop. En de verkiezingen zijn er al snel: over twee weken.

Hoe is de opkomst van Scholz te verklaren? We bespreken het met Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut.

'Hij is wel eens de saaiste man van Duitsland genoemd'

STER reclame